La Chouffe trail (1)…de voorbereiding met de kids

Dit jaar -2017- hebben we ons voorgenomen om meer aan trailrunning te doen. Het lijkt me ontzettend leuk om door de Ardense bossen te mogen lopen, welwetend dat de hoogtemeters niet echt in mijn benen zitten. Eigenlijk is mijn doel gewoon leren afstand afleggen, deels lopend, deels wandelend.
Aangezien we niet op vakantie gaan deze zomer, hebben we ook de kids kunnen overtuigen om samen mee te lopen tijdens een aantal trailevenementen.
Noah zit begin Juli nog in Leuven, zodat enkel Jelse voorlopig mee gaat lopen…ook al is het met een lichte dwang…hum hum!! IMG_4126

Aangezien hij niet zoveel zin heeft om ver te gaan, rijden we naar de Kimpel om een offroad-toertje te maken naar Alden Biezen. Het is een parcours van ongeveer 9,5 km, waarvan het eerste deel bergop gaat, maar eenmaal je het Apostelhuis bereikt hebt, mag je de overige km’s bergafwaarts lopen. Een mooie, korte route…net geschikt voor een trailrun-voorbereiding. Ook al is het nog niets vergeleken met de trail in Houffalize.

Een ander parcourtje dat ik in gedachten had voor de voorbereiding is de Mechelse Heide in Maasmechelen. De Mechelse Heide is niet gelegen in de -zoals de naam doet vermoeden- omgeving van Mechelen, maar in Belgisch Limburg en behoort tot het Nationale park. Nu is ook Noah erbij…heeft me wel wat moeite en geduld gekost, want de jongens hadden steeds andere plannen.  Doch uitstel was dit keer geen afstel en zodoende reden we na een paar pittige regenbuien richting Mechelse Heide in Maasmechelen.
We komen hier wel vaker met de honden lopen, maar ondertussen is het toch alweer even geleden.

Ik koos een pittig parcourtje uit, aangezien we zondag meedoen aan de La Chouffe Trail in Houffalize. Voorlopig zijn we ingeschreven voor de 10K, maar als de hiel het behoorlijk doet, kan het zijn dat ik switch naar de 20K. Jelse en Noah lopen sowieso de 10K…dat gaat al genoeg puffen en zwoegen worden op die Ardense bodem.
Het fijne aan het lopen met de kids is dat het heerlijk ontspannen is. Er zijn vele stops tussen, toegegeven niet altijd leuk, maar ik wil toch een beetje bij elkaar blijven en als ze te lang achterblijven, dan wacht ik liever op hun.  Noah deed het nog redelijk, ook al gaf hij aan dat zijn conditie echt slecht was na die weken van blokken en examens maken. Hij liep iets achter me aan, maar kon het tempo behoorlijk volgen. JN in MH
Jelse loopt een tempo trager, maar de eerste 2,5K heeft hij toch goed kunnen bijhouden…dat is al een hele vooruitgang.  We kunnen dus stellen dat het aansporen om terug te fietsen, lopen en fitnessen van de laatste weken zijn vruchten begint af te werpen.  Ook al kreeg ik tijdens het trail-loopje van Jelse de vraag van ‘waar sleep je mij toch overal naartoe…pfff…dit is echt zwaar, hoor’. Zelf heb ik sinds zondag niet meer gelopen of gewandeld, dus mijn benen voelden aan alsof ze nog wel een paar van die rondjes aan konden. Jammergenoeg moeten we nog rekening houden met het hieltje, dus hield ik het maar op een kort toertje.  Tijdens het lopen geen last van ondervonden, maar na het klaarmaken van het avondmaal, toch weer de zetel ingedoken met een blokje ijs onder het voetje.
Ik ben benieuwd wat ze zondag gaan zeggen als ze na 200m al onmiddellijk de eerste steile klim mogen aanvatten.