Road to….(1)

En nu…er zijn zoveel leuke marathons in het najaar, dat ik besluiteloos toekijk voor welke ik ga trainen..
Voor het najaar staan er 4  M’s op het programma die ik onder de loep neem, nl. Amsterdam, Dublin, Valencia of Gent. Allemaal met hun eigen pro’s en contra’s voor wat mijn uiteindelijke keuze betreft. Dublin valt eind oktober…net voor een weekje verlof, dus ideaal om even in Ierland te verblijven, alvorens terug naar huis te vliegen. Valencia valt 18 november….zou kunnen lukken, maar ik weet niet of ik een vlucht heb en moet ik dezelfde zondag alweer terug vliegen…lijkt me pijnlijk om onmiddellijk na de Marathon in het vliegtuig stil te zitten. Gent lijkt dan logischer….is kortbij, kunnen een hotelletje reserveren de avond voordien en naar huis kunnen we met de trein ipv de auto.
Alle vier marathons zijn zorgvuldig uitgekozen op hun vlakheid…nog niet de veel hellingen voor een eerste 42,195K. Of we die afstand gaan kunnen uitlopen, weet ik niet.  De keuze valt voor het lopen in het najaar, aangezien ik een minder goede loper ben bij temperaturen boven de 18 à 20 °C, doch staat 8 april 2018 reeds genoteerd in de agenda. Parijs, Rotterdam, Rome en Milaan strijden nog om de eer, maar eentje van hun zal zeker een bezoekje krijgen op die lentedag.
Voor Bart valt het najaar nog te vroeg, aangezien hij in september nog maar net 1 jaar loopt.
Inschrijven doe ik voorlopig nog niet…eerst nog even afwachten!! Heb wel het advies gekregen om dat toch te doen, maar aangezien ik de laatste tijd zo moeilijkheden met zuurstofopname ondervind, weet ik niet zeker of een marathon er dit jaar al in gaat zitten.
Een afwachtende houding, maar ik wil geen extra druk leggen. Trouwens, een andere bedenking is….’September’. September is een maand waar ik mijn volle concentratie nodig heb op het werk en het pittigste stuk van de duurlopen, de krachttraining en corestability afwerken, is dan moeilijker te verwezenlijken.