La Chouffe Trail (2)…Houffalize

’s Ochtends vroeg op, paarden verzorgen en op de wei zetten, hondjes, katten en kippen eten geven.  De sandwiches en pannenkoeken klaarmaken…iedereen oproepen, aankleden, ontbijten en we zijn vertrokken richting Houffalize. Ginder aangekomen, is er al heel wat volk te plekke….parkeren is dan ook even zoeken!!
We vinden een plekje langs de weg en wandelen naar de inschrijvingstent om onze nummers af te halen.
Tot de laatste moment heb ik getwijfeld of ik van 10k naar de 20k zou switchen, dus…nu het moment aangebroken is, hakken we de knoop door en wisselen we om naar 20k. Wij vertrekken eerst en een uurtje later mogen de kids vertrekken voor de 10k.
Vol spanning wachten we het startschot af en lopen enthousiast mee met de grote meute. Na 200m is dat enthousiasme al stevig teruggeschroefd…we mogen al steil omhoog…eerst nog lopend, maar als snel mogen we al wandelend verder. Het brede grasveld maakt plaats voor een smalle bergstrook. De snelle lopers zijn hier al helemaal doorheen gepasseerd en de tragere…tja, die krijgen de maken met de eerste opstopping. Heel erg vind ik dit eigenlijk niet, want de eerste steile afdaling vind ik erg spannend. Ik probeer af en toe te lopen, maar dit lukt niet helemaal…veel te steil, veel te smal. De km’s gaan maar heel traag vooruit. Als ik aan dit tempo blijf doorlopen, haal ik de tijdslimiet niet… Toch zijn er stukken bij die best te lopen vallen. Voor de tijd van het jaar is het niet al te warm >> 15°C, maar om te lopen is deze temperatuur beter dan een zomers zonnetje. . Ik zal het straks wel horen. Bart ben ik na de eerste klim al uit het oog verloren, maar plots bij de eerste rivieroversteek zie ik hem staan…Gsm in de aanslag en ja, mijn gestuntel doorheen het water wordt vastgelegd… Jeetje wat zijn die stenen glad!! Terwijl ik voorzichtig zoek waar ik mijn voeten, zonder omklinken en uitschuivers, neer kan zetten, lopen anderen gewoon rakelings langs me voorbij. We lopen nog een stukje samen, maar even later is hij weer verdwenen. Ik ben al meer dan een uur onderweg en bedenk dat de kids nu ook gestart zijn…ik vraag me af hoe zij deze hoogtemeters ervaren. Al gingen die eerste km’s erg langzaam, het tweede gedeelte van de trail gaat een stuk vlotter…de tijdslimiet halen zit er terug in. Ondertussen hebben we een goed ritme te pakken…bergopwaarts in stap, naar beneden en het beetje vlak dat er is lopend. Vlak voor de tweede rivieroversteek is de bevoorrading…even wat energie opslaan, alvorens we ons weer door het water wagen. Dit keer is de rivier minder diep en goed doorwaadbaar. Ik durf me al wat sneller voortbewegen…haha. Het laatste stuk is zalig bergafwaarts…dit kan aan een fijn tempo gelopen worden en ik voel de kuiten en benen terug ontspannen. Ik hoor de muziek aan de finish al…elke binnenkomende deelnemer die afgeroepen wordt…nog een klein brugje over en we mogen…Yes…finishen…de 755 hoogtemeters zijn overwonnen!!

Ik deed 3 uur over deze 20k trail, maar ik heb er echt van genoten…dit smaakt naar meer…echt!!
Even later komt Noah binnen…hij heeft een mooie tijd gelopen voor zo’n eerste keer en geeft aan dat het wel meeviel, al was die eerste klim echt heel steil en onverwacht. Ook Jelse heeft het traject goed afgelegd en ik maak natuurlijk onmiddellijk gebruik van de gelegenheid om hun voor de volgende trail, nl. de Trail des Fantômes, te motiveren.

Een reactie op “La Chouffe Trail (2)…Houffalize

Reacties zijn gesloten.