Logboek 1/2 M of …mss een hele M??

Het is voorlopig nog veel te vroeg om echt te spreken over een voorbereiding voor een halve M, maar ergens spookt ook ‘het lopen van een hele M’ door mijn hoofd. Voorlopig dus nog geen specifieke voorbereiding…gewoon werken aan het opbouwen van km’s, afgewisseld met duurloopjes, intervals, core-stability, canicrossloopjes en trails. Samengevat…nog even zalig relaxen en genieten van de loopjes zoals ze zich aanbieden….voor een keer helemaal schema-loos…kijkend waar het ons brengt!!

fullsizeoutput_281

Vandaag staat er dus een intervaltraining, type Fartlek op het programma.  Het inlopen verloopt moeizaam, maar na 1,5K komen de benen los. Bart loopt voorop en doet nog allerhande CORE-oefeningen erbij, daarbij gebruikmakend van de materialen die hij onderweg tegenkomt.  Ik hou het op gewoon lekker rustig inlopen. En dan is het tijd voor een eerste spurtje…dit gaat me beter af dan eerst gedacht.  Het is warm, maar de wind zorgt tijdens die versnelling voor voldoende afkoeling.  Alleen…als je hierna terug overgaat naar het draftempo’tje overvalt de warmte je op je hele lichaam…dat is even puffen!! Ik heb nu al spijt dat ik niet onmiddellijk tijdens de ochtend vertrokken was ipv rond het middaguur…ook al is het bewolkt. Maar ik wou samen met Bart gaan lopen en zodoende heb ik gewacht. Als we wedstrijd lopen, kunnen we ook niet kiezen, dus dit is weer een goed trainingsmoment in warmere omstandigheden…23°C is nu ook weer niet de warmste zomerdag. We doen een tiental versnellingen, alvorens we terug gaan uitlopen. Bart heeft afentoe eens achterom gekeken om te zien waar ik blijf…hem volgen in zijn tempo is toch geen optie voor mij, maar ik probeer toch om niet te ver achter te blijven. Ik zie er altijd een beetje tegenop, maar eenmaal in het ritme van de intervallen, vind ik deze soort trainingen wel leuk. Gewoon het gevoel hebben terug wat snelheid in de benen te krijgen na het –voor mij toch- tragere trailrunnen.