Cc-training: onverwacht op een te warme zaterdagavond

Zaterdagavond trokken we opnieuw onze loopkleren aan. Zou normaal gezien een rustdag zijn, aangezien we morgen een extratrail in Jalhay gepland hebben. In principe als je deze rustig loopt, kan dit geen kwaad, maar…Bart besloot de hondjes mee te nemen!!  Op deze route betekent dit volledig aangelijnd blijven. De honden kennen deze route aan de Kimpel als canicross-training, dus…dit kun je vergelijken als een stevig tempo-loopje. Na het inlopen, gaan we de honden halen en al gauw zijn Bart en Flynn uit het visier verdwenen.  Maylin loopt een stuk trager dan onze enthousiaste Flynn. We zien ze nog even in de verte aan het watervalletje, waar de honden standaard mogen afkoelen en drinken, maar daarna zijn ze volledig uit het oog verdwenen. Maylin die niet zo graag alleen loopt, geeft dan ook weer duidelijk aan dat ze er genoeg van heeft. Waren de eerste 3K een stevig tempo aan 4:20/km gemiddeld, zakt dit nu snel naar een gemiddeld tempo van 5:20/km om daarna zelfs naar een wandel-looptempo over te gaan. Ondanks de avond is het nog niet afgekoeld. Ik had dit zelf niet verwacht, anders had ik Maylin niet meegenomen, daar warmere temperaturen niets voor haar zijn.  Als we aan de parking terugkomen, zijn Flynn en Bart uiteraard al gearriveerd.  Bart is een beetje te diep gegaan en heeft duidelijk lange tijd recuperatie nodig. Flynn daarentegen heeft na zijn drinkbakje water alweer zijn vrolijke, enthousiaste blik opstaan. Dat belooft voor morgen.