Hiking Teutoburgerwald (1)

Zaterdagochtend…klaar voor vertrek naar Bad Pyrmont. Een auto volgeladen met spullen voor de hike, running en uiteraard voor de hondjes. Na een controlecheck van de weerkaart voor de volgende dagen, is de motivatie in een weekje Duitsland onder het nulpunt beland. Er worden 2 mooie dagen voorspeld en voor de overige dagen regen, regen en nog eens regen. Aangezien we nog niet veel zomerse dagen hebben mogen verwelkomen deze laatste maanden, vind ik dit maar niks. Maar het appartementje is geboekt en dus…up we go!!

Het is een ruim appartement en heeft nog maar 1 jaar geleden zijn deuren geopend. Alles is nog nieuw en piekfijn in orde. We krijgen een rondleiding, verschillende tips, samen met wat fruit, koekjes en hondensnoepjes toegeschoven.  Een perfect onthaal, zou ik zeggen. Als we alles uitgeladen hebben, gaan we het stadje verkennen met de hondjes. Hoogtijd voor onze Flynn, die alweer super energetisch van het lange stilzitten is. Het plaatsje is een kuuroord met vele revalidatieklinieken en dat is duidelijk te merken aan de infrastructuur. Flynn is erg uitgelaten en zou het liefst iedereen enthousiast gaan begroeten en met elke hond gaan spelen…van mooi aan de lijn lopen, is er geen sprake. Maylin daarentegen is rustiger tussen al dat volk…gelukkig!!

fullsizeoutput_509

De volgende ochtend bekijken we waar onze hike kunnen starten. Na wat gestrubbel en te laat vertrekken, rijden we –eindelijk- richting Leopoldsthal, het eindpunt van etappe 9 van de Hermannsweg. Hier nemen we de trein naar Detmold om vandaaruit de bus omhoog te nemen naar het startpunt van etappe 9. Deze etappe van de Hermannshöhe loopt van Detmold naar Leopoldsthal.

Alles verloopt goed, ook al moeten we even zoeken naar het juiste startpunt van de route tussen al het volk in. Het Hermannsdenkmal trekt dan ook veel dagjestoeristen. Eenmaal op de trail is het een heel stuk rustiger en kunnen we goed doorstappen. De route is redelijk goed aangegeven, ook al zijn er stukken bij die wel voor verwarring zorgen. Gelukkig heeft Bart de route op een app’je staan en ook de wandelGPS doet zijn dienst. Verdwalen zullen we niet. Als we Externsteine naderen, is het duidelijk dat dit een mooie toeristische trekpleister is, want het wemelt er weer van het volk. Teuto_externsteine1

Hier pauzeren we even en eten onze lunch op, geven de hondjes water en gerookte kip. De pootjes worden nog even geïnspecteerd, waarna we ons terug op het pad begeven. Op deze route zijn er mooie vergezichten, veel dalen en stijgen…kortom, een mooie hike van 21,3 km met 665 hoogtemeters, goed voor een eerste dagje op de Hermannsweg. Op de terugweg zijn de hondjes erg rustig in de auto… Voor Flynn betreft dit maar een korte rustperiode, want hij is alweer snel in zijn enthousiaste, energetische flatcoat-modus. Het is al laat als we terug in het appartement arriveren en nadat de hondjes gegeten hebben, gaan wij lekker iets eten op een terrasje.