Hiking Teutoburgerwald (2)

Maandag hadden we eigenlijk voormiddag een 10K loopje opstaan en dan een wandeling in de namiddag met de hondjes. Aangezien het de laatste dag zonder regen zal zijn, hebben we toch besloten om een lange wandeling te maken, nl. een rondtour van 22km Durch das Sand der Senne. De rondtour loopt ook gedeeltelijk over de Hermannsweg en van zand is er weinig sprake.

Wel veel grove keien met scherpe steentjes ertussen, niet ideaal voor de pootjes van Maylin en Flynn. Het laatste stuk is er gelukkig wel meer zand te bespeuren. Nadat we het Militaire domein gepasseerd zijn, kunnen we vanop een helling kijken naar zweefvliegers.  Er is duidelijk een evenement aan de gang en het is leuk om zien hoe deze zweefvliegers in de lucht zweven en daarna langzaam maar zeker naar beneden glijden.  Een ideaal moment voor een kleine lunchpauze. Het is alweer een mooie wandeling van 22 km met 465 HM erbij.  Een mooie voorbereiding voor de ‘Trail des Fantômes’ volgend weekend.

Dinsdag, de dag dat er veel regen op het programma staat, stippelen we een looptoertje uit van ongeveer 10K. Dit zonder de hondjes…het is warmer dan voorspeld en Maylin geeft duidelijk aan rust nodig te hebben. Het liefste zou ik zo vlak mogelijk willen lopen, maar…als je naar de bergen trekt, is dit uiteraard geen optie. Na 6K klimmen in Bad Pyrmont komen we aan de Spelunkenturm.  Aangezien Bart hem reeds naar boven aan’t rennen is, volg ik maar gedwee.  Terug naar beneden via de doorkijktrappen doe ik het toch wat rustiger aan, gezien de kriebel in de benen. Na deze pittige klim mogen we 3K naar beneden denderen. Zalig…en hier haal ik zelfs een km-pr’tje 😉 van 4:07 voor snelste km. Nog 1km’tje uitlopen en we zijn weer aan het appartement. Ik ben geen heel snelle loper, een gemiddelde zullen we zeggen, maar het was echt fun om nog eens op snelheid te kunnen lopen, ook al zullen de spieren morgen nog kunnen nagenieten van deze snelle afdaling.

IMG_4597

Namiddag gaan we dan nog voor een korte wandeling met de hondjes…de 10K van deze ochtend hakt er wat in en ik ben wat sloom voor de verdere dag. Het zo vlak mogelijke parcours uitte zich uiteindelijk in 256 HM. Deze maand zullen we de August Run Climbing Challenge op strava wel behalen. Btw…in België heeft het de hele dag gegoten, hier in Nedersaksen geen druppel gevallen.  Mineure stemming van afgelopen dagen dus voor niets moeten doorstaan.