Hiking Teutoburgerwald (3)

Woensdagochtend zien we dat Maylin ook weer energie genoeg heeft, de rustdag van gisteren heeft haar goed gedaan. We rijden naar Bad Driburg om de 20 km lange Sachsenring te bewandelen.

 

Het is wederom een mooie wandeling met voldoende hoogtemeters. De honden kunnen eindelijk eens in water spetteren.  Dit hebben we op de andere wandelingen wel een beetje gemist en waterhonden als ze zijn, is dit echt welkom. Helaas zijn ze hierna ook voldoende afgekoeld, zodat de energie er samen met de waterdruppels vanaf spettert. Dat hebben we dan ook geweten toen we thv de ruïne in Iburg een terrasje gingen doen. De meestal rustige Maylin was zeer actief met rollen en iedereen uitgebreid te begroeten, zodanig dat de mensen achter ons tafeltje zeer geagiteerd waren over zo’n slecht luisterende hond. Uiteraard zeer tot het ongenoegen van mezelf, want van rustig mijn limo opdrinken was geen sprake meer. Ik was dan ook zeer blij dat we even later onze weg terug verder konden zetten. Aangezien het gisteravond nog geregend had, waren de wegen hier en daar erg drassig en modderig. Flynn vond dit de max natuurlijk….hoe vettiger, hoe prettiger. Gelukkig hebben we hun badjasjes bij, want zulke natte, modderige honden in de auto is niet niks. Alweer mogen we 647 HM afkloppen…ik word nog een hoogtemeterfan als dit zo doorgaat.

 

De volgende ochtend gaan we na een licht ontbijt ons laatste loopje doen. Niet te zwaar, want overmorgen staan we ingeschreven voor de 27K ‘Trail des Fantômes’ in La Roche. Deze zal met zijn hoogtemeters zwaar genoeg zijn, dus wil ik de beenspieren toch een beetje sparen. We gaan voor een rustige 10,7K en zo vlak mogelijk…haha, nou ja, 130 HM zijn tov de andere dagen alleszins een stuk minder in de hoogte, maar vlak kunnen we dit niet bepaald noemen. In de namiddag volgt nog een korte wandeling met de hondjes in het stadje zelf, dit keer wel tussen de verschillende regenbuien door. ’s Avonds gaat Bart met de –ondertussen weer- energievolle Flynn een 4K Cc-rondje lopen.  Ik ga ondertussen wandelen met Maylin…voor mij geen canicrosstraining vanavond. Elke keer als ze Flynn voorbij ziet rennen, wil ze uiteraard mee. Ze vindt het maar niets dat ze aan de leiband moet.

fullsizeoutput_4dd

 

Vrijdag rijden we weer richting huis…een hele dag in de regen, maar we zitten droog in de auto. Dat belooft wel voor morgen als we weer mogen klimmen en dalen op de trail in La Roche, want ook zaterdag is er een hele dag regen voorspeld.