Week 2: Run ’n Core in het bos…Yeah, vooral schaduw opzoeken.

Met een flesje water in de hand, vertrok ik vandaag voor een rustige 13K richting Schoonbeekbos. De zon schijnt volop,  zodat we daar een groot stuk in de schaduw kunnen afwerken. In het bos aangekomen, kunnen we niet weerstaan aan al die leuke boomstammen, bankjes en picknicktafeltjes.  We besluiten er een Run and Core-training van te maken. Dan kan ik dat onderdeeltje ook al afvinken…Yes!!  Wel even rondkijken of er niet teveel wandelaars en fietsers voorbij passeren, want dit is toch wel even raar. Thuis hoef ik nooit na te denken over de oefeningen, ze komen vanzelf…hier moet ik dat wel. Zal wel met de onzekerheid te maken hebben dat er iemand voorbij komt. Gelukkig ben ik vrijwel alleen in het bos en kan dus ongestoord mijn oefeningen afwerken.

IMG_4777

Na 10K wil ik richting huiswaarts lopen, zodat we op een mooie 13K kunnen afronden, netjes zoals het schema voorschrijft. Helaas zijn er grote werken aan de gang in het bos, dus moet ik enkele zijwegjes inslaan. Zijwegjes die overgaan in bijna onbegaanbare paden volgestrooid met takken en omgezaagde bomen. Om het nog erger te maken, hebben grote bulldozers de overige paden platgereden tot grove modderstroken, waar je makkelijk je enkels kunt verzwikken.

schoonbeekbos takken
Zo zien de paden er momenteel uit in ons -al zo- klein bosje…

Uiteindelijk vind ik na een kleine omweg het pad terug richting waterkasteel. Het worden dus 2 km’tjes extra lopen…niet erg!! Veel schaduw is er hier niet meer, dus we lopen heel rustig uit tot thuis.