Week 3: kort duurloopje en Core ’n Run

IMG_3766Maandag een volledige rustdag ingelast. Gisteren ging het lopen zwaar en daarom beslist om het schema aan te passen. Dinsdag, na de secretariaatsdag op school, een uurtje core-oefeningen gedaan op muziek. Ook best pittig, aangezien de thermometer in de buurt van 30°C stond.

Woensdag vroeg opgestaan om voor het werk een rondje van 7,5K te doen. Het is nog schemerig buiten, dus ik neem Maylin mee voor het rustige duurloopje…dat voelt net iets veiliger dan alleen door de velden te lopen. De fruitboeren zijn al volop in de weer met hun tractors, peren en kisten als we daar passeren. Als ik dacht dat de ochtendtemperatuur beter zou zijn, moet ik toegeven dat ik mis ben…het is nog redelijk zwoel. De afkoeling zou pas na de regenbuien komen. Alhoewel de buienradar een matige bui aangaf, is het de hele tijd -op een paar druppeltjes na- droog gebleven. Als we bijna thuis zijn, horen we in de verte de onweerskanonnen in gang schieten. De lucht wordt plots heel donker, er komt wind opzetten en het begint te onweren boven ons.  Het  is werkelijk tijd om huiswaarts te keren in een vitesse hoger. We zijn nog geen seconde binnen of de regen valt met bakken uit de lucht. De onweerskanonnen knallen nu aan 1 stuk door om de onweerswolken te verdrijven. Blij dat we binnen zijn en onder de douche kunnen nadat ik de paarden terug binnen gezet heb. Na het ontbijt vertrekken we richting personeelsvergadering.

Donderdagochtend heb ik totaal geen zin om vroeg te gaan lopen, als we naar de grijze met buien gevulde lucht kijken. Ik heb nog heel wat werk, dus begin ik daar maar aan. Namiddag klaart het op en er komt zowaar een zonnetje piepen. Er staat een Run ’n Core op het programma. We lopen rustig in tot aan het bos. Vandaag zijn er meerdere wandelaars aanwezig, dus ipv onmiddellijk aan de oefeningen te beginnen, doen we een aantal korte intervalspurtjes. Hierna volgen de oefeningen: lunges, squads, knieën en evenwicht. Buikspieren houden we voor een statie verder…aan de picknickbank.  De intervalletjes gaan super, alleen is het jammer dat het bos zo verreden is en dat er overal boomstammen en takken op het pad bezaaid zijn. Het uitlopen van de fartlet- intervalletjes komt hier danig in het gedrang. Na de planking en verdere variaties hierop, gaan we nog voor een aantal intervalletjes. Onderweg komen we een 76-jarige  man tegen waar we even mee samenlopen en een kort gesprekje mee hebben…een leuke afleiding!! Het gaat goed vandaag…we genieten!! Na de zware regenbuien van gisteren en deze ochtend is de lucht verzadigd van zuurstof. Dit werkt erg motiverend na de moeilijke, warme periode van afgelopen tijd.

Na 7k Core en intervalletjes, lopen we terug richting huis. Waar ik afgelopen tijd steeds de korste weg nam, heb ik eindelijk terug zin  en energie om de langste weg te volgen. We voelen onze spieren wel, maar hebben echt genoten van de 14 Km Run ’n Core met intervalletjes.