Week 3: Cc-training Terrils met Maylin

Vrijdag,…’1 september‘…het schooljaar is weer begonnen. Moesten we dit vergeten, dan is facebook er wel om ons eraan te herinneren, zo getuigen de vele berichten, foto’s en succeswensen ivm het nieuwe schooljaar. Zelf begin ik maandag met de introductie van mijn laatstejaarsstudent-Verpleegkundigen. Toch zijn we er even mee bezig en vandaag moet ik nog een laatste hand leggen om de dossiertjes klaar te maken. Het is warmer dan verwacht en ik hoop dat het vanavond een beetje afkoelt, daar ik de canicrosstraining met Maylin loop. Mijn vrees is ongegrond…tegen 19.30 u sta ik mee te rillen aan de Terrils in topje en short. Na het inlopen, gaan we de hondjes klaarmaken. Bart loopt met Flynn mee in de B+ groep…die gaan een versnelling hoger!! Maar voor mij betekent dit ook dat Maylin niet naar de woorden ‘Rustig, Rustig, Flynn’ dient te luisteren. Want Flynn gaat daar namelijk niet op in, maar Maylin des te meer. Er staat een duurloopje gepland en ik ben benieuwd of Maylin het blijft uitlopen. Tijdens de laatste trainingen –voor de zomerstop- was dit niet het geval. We vertrekken en na een paar singletracks, lopen we alweer voorop. Haar tegenhouden heeft geen zin, daar ze anders te onzeker wordt en niet meer gaat trekken. Doch weten we ook dat ze dit niet helemaal gaat blijven volhouden, maar zolang ze blijft lopen, genieten we er van. We lopen rond en onder de hindernissen door van Obstacle Run ‘de Battle of Thor’ en komen zo aan de achterkant van de Terrils. Hier volgen nog een aantal singletracks met wat stijgen en dalen. Af en toe hou ik Maylin wat in of stop ik even, zodat anderen ons voorbij kunnen. Dit heeft tot gevolg dat ze enthousiast blijft meelopen. Zeker interessant als we een helling mogen oplopen ;-). Gelukkig zijn er veel waterplassen onderweg, waardoor ze ook kan afkoelen. Een tweede reden waarom ze goed blijft lopen. De belangrijkste reden is uiteraard het lopen tussen andere honden. Als we bijna aan de vijver komen, haak ik haar los. Het is net alsof ze uit de startblokken vliegt…zo snel als ze kan, stormt ze op het water af. Altijd happy in de nabijheid van water, onze water-flat!!

terril 2
Foto genomen bij een vorige run op de Terrils…

Ze komt na de verfrissing netjes terug en we lopen het laatste stukje uit. Ik sta versteld dat ze het zo goed en toch aan een redelijk tempo heeft volgehouden, ben zeer content. Vanavond zullen we weer 2 rustige honden in huis hebben, want ook Flynn heeft weer het beste van zijn hyper-enthousiaste zelf gegeven.