Week 3: zondagse langeduurloop

Laatste loopje van de week…het zondags duurloopje.  20K vandaag!! Bart geeft aan om een kort loopje te doen, daar hij snipverkouden is. We spreken af om 15 uur. Het schoolwerk bepaalt anders…20K…dan liever alles klaar voor school vooraleer ik vertrek. Iets voor 15 uur gaat de telefoon…een groot deel van een boom is op de weg gevallen bij The Family. Vraagje aan Bart is voor hulp met de kettingzaag.  Een goede reden om een rustdagje te nemen, gezien de verkoudheid. Rond 15.45 u vertrek ik dan richting duurloop van 20K. Veel zin heb ik er niet in en ik heb nog niet besloten waar we naartoe gaan lopen. In gedachten besluit ik dat 17K ook mooi is voor vandaag. In gedachten stippel ik een route uit richting Romershoven en daarna richting Diepenbeek. Van hieruit kan ik makkelijk binnenspringen bij mijn broer en schoonzus om even de ramptoerist uit te hangen. Ik arriveer daar op ongeveer 10K…gelukkig nog niet genoeg km’s om te stoppen. Bart heeft net gedaan en vertrekt weer met de auto naar huis, ik vervolg mijn tocht richting Beverst. Nu is het kwestie om toch nog genoeg km’s te doen, aangezien de rechtstreekse weg maar 6 à 7K is. Het lopen gaat ondertussen alweer wat beter. Het tempo ligt niet hoger, maar voelt gewoon comfortabeler aan. Rond 14K krijgen we een dipje…tijd dus om het nieuwe gelleke van Clifbar Chocolade smaak uit te proberen. Het is een stevige gel die moeilijker uit de duwen is, maar qua smaak valt die reuze mee. Niet te zoet en ligt –althans bij mij- ook niet op de maag. Verder vul ik aan met de clifbar bloks en heb ik dit keer ook een sportdrankje erbij ipv enkel water. Eens we aan 17K zijn, gaat het lopen ook terug beter. Langs de grote baan was het een beetje saai lopen, maar nu we weer in de woonwijk passeren is er voldoende afwisseling. We gaan toch nog voor de 20K, ook al betekent dit dat we een heel stuk bergopwaarts mogen. De beloning hierop volgt dan in de vorm van een heel stuk terug naar beneden lopen. De laatste km gaat zo vlot dat ik doorloop tot halve M-afstand. We komen net thuis op 21,2K…Yes, die strava-challenge kunnen we voor deze maand ook al afkloppen!! Thuis wacht een lekker stukje taart, meegegeven door mijn schoonzusje…dit hebben we verdiend!!IMG_4814