Week 4: de virussen slaan genadeloos toe…

Arghhhh….week 9: begin schooljaar en…

Tja, hier kunnen we kort zijn…week 9 begon met 1 rustdag op maandag. Dinsdag sloeg het luchtwegvirusje alweer aan. Schooljaar pas gestart en de kuch zit er alweer in. De plotse weersomkanteling van zomer naar herfst slaat letterlijk op mijn luchtwegen. Hoesten en een hese stem zijn al voorbodes van wat gaat volgen. Beter een paar dagen niet lopen en in het weekend kunnen we dan op ons gemakje duurloopjes doen. Trouwens lesgeven met een stem die nauwelijks iets kan vertellen valt echt niet mee. Wel fijn als je aan studenten lesgeeft die hier rekening mee houden. Dat maakt het een beetje gemakkelijker.
Helaas pindakaas, maar voor dat het weekend ook maar enigszins aanvangt, heeft het virusje al heel wat aan domein gewonnen…keel, luchtwegen, sinussen en longen behoren tot die uitbreidingszone. Een lichte koorts, pijn, vermoeidheid, wind en regen dwingen mij om inside the house te blijven…balen tot en met. Gezien mijn medische voorgeschiedenis wil ik hier toch geen risico’s nemen, dus we ondergaan gedwee het huisarrest.

ziek zijn

Een besluit dat we alleszins kunnen stellen, is dat een najaarsmarathon niet meer op het lijstje staat.  Jammer, maar deze beslissing neemt de druk wel weg.