Week 6: Cc-training: Heuveltraining met Flynn op de Terrils.

Op het canicross-trainingsprogramma van vrijdag staat er een heuveltraining…een laatste keer op de terrils, dus dat gaat bergop!! Maylin neem ik niet mee, want heuvels…daar doet zij niet aan mee, die mag ik dan op mijn eentje opploeteren!! Dus…als ik wil meelopen, zal ik mijn angst moeten overwinnen om met Flynn in de groep mee te lopen. Vol spanning en zenuwen vertrek ik dus met Flynn richting Genk Terrils. Tijdens het inlopen, weet ik nog steeds niet of ik met de B-groep meeloop of dat ik de B+ aankan. Maar aangezien er niet zoveel lopers in de B+ meelopen, besluit ik toch maar met hun mee te lopen en we zien wel waar we uitkomen. De eerste km met een over-enthousiaste flatcoat is er eentje om te overleven…goed kijkend waar ik mijn voeten moet plaatsen tussen de vele boomwortels op het singletrack-paadje, ondertussen Flynn aanmanend om rustig te blijven, zodat ik kan volgen. Mijn armen zwaaien alle richtingen uit om toch maar mijn wankelende evenwicht te bewaren en niet tegen de grond te gaan in dit bochtennetwerk. De eerste heuvel komt eraan en we vliegen omhoog…dit is waarom ik vandaag Flynn koos om mee te lopen…zo is het zalig om omhoog te gaan. Helaas was dit maar een molshoopje tov wat komen gaat. De volgende helling is recht omhoog richting top. Flynn doet het super en we zijn bijna boven, als we ingehaald worden door een andere loper…Flynn zou zeker doorgaan, maar het baasje moet even op adem komen, dus de laatste 3m is het puffend naar boven stappen. Even rust en de volgende klim komt eraan…Hoe hoger we gaan, hoe lager we seffens ook naar beneden moeten lopen!! Daar ik niet goed weet hoe hard Flynn gaat trekken om beneden te geraken…en ja, ook omdat klimmen niet mijn beste kant is…neem ik het zekere voor het onzekere en loop de laatste helling richting top niet mee. Ik loop met Flynn rond de terrils en wacht tot de anderen beginnen aan de afdaling. Gelukkig kan ik hierdoor Flynn wel bij me houden, zonder dat hij me meesleurt naar de andere honden, waar hij zo graag bij wil horen. We voegen ons terug bij de groep en lopen samen het laatste stuk naar beneden. Het wordt snel donker en de kuilen in het pad zijn moeilijker te zien, dus het is echt oppassen geblazen waar je je voeten neerzet. Aan de vijver staat de B-groep…sommige honden in het water, anderen aan de kant…we moeten dus door een aan weerszijden gevormde haag van hondjes passeren. Verrassend genoeg loopt Flynn hier zonder problemen door…heel fier en content over mijn –altijd-ik-wil-spelen-met-iedereen-hondje. Nadat alle plassen gepasseerd en verkend zijn door Flynn, lopen we terug richting parking. Het laatste stukje is vlak en recht op recht, dus we laten hem hier goed vooruit gaan…het tempo komt voor de laatste meters onder de 4:00/km te liggen…zalig beestje…Blij dat ik hem heb kunnen bijhouden. Nu snel naar de auto, zodat hij kan drinken en rusten. Dit ga ik gegarandeerd voelen aan de benen morgen.