Week 8: Dwars door…euhmm…naar Hasselt

Zondag is Bart ingeschreven voor de 15K ‘Dwars door Hasselt’. Aangezien ik mij niet op conditie voel voor een langere loop, heb ik besloten om naar Hasselt te lopen in mijn eentje en voor een keertje te gaan supporteren. Ik heb van de training een stijve nek overgehouden >> een verkeerde loophouding ligt hier aan de basis > eigen schuld, dikke bult dus!! Hopelijk komt die terug wat los tijdens het lopen.
Het is nog steeds vrij fris en er hangt regen in de lucht. Ik voorzie een tas met droge en warme kleren, die Bart mee naar de school (parking) kan nemen. Ik start al goed…net 1,4K ver en ik krijg al een fikse regenbui over mijn hoofd. De striemende regen is te heftig en ik schuil even in een bushokje. Als de bui een beetje aan intensiteit afgenomen is, loop ik weer verder. Stoppen met regenen zit er toch niet in. Ik blijf de weg volgen ipv tussendoor te lopen.

Deze weg is tevens de korste route naar Hasselt, nl ‘immer gerade aus’…het biedt me bovendien de kans om –als het te hard regent- mee te liften met Bart die met de auto langs dezelfde weg passeert. Ik ben al praktisch in Hasselt, als Bart belt dat hij gaat vertrekken. Meeliften zal dus niet gaan, hoeft ook niet, want het lopen gaat vlotjes vandaag…hoe frisser het weer, hoe sneller soepel lopen wordt. De nekpijn is ook min of meer verdwenen. Aan de schoolpoort aangekomen, tik ik af op 11,8K, gelopen in een gemiddelde tijd van 5:44/km. Dit voelt goed….eindelijk nog eens wat meer tempo erin gekregen, zonder dat het te vermoeiend aanvoelt. Tamara staat al te wachten en even later arriveert ook Bart met de parkingkaart aan de poort. Doornat kleed ik me om, zodat ik het terug warmer krijg, want 10°C is niet zo heel warm. Ik heb geen zin om opnieuw opgezadeld te worden met hoestbuien en een luchtweginfectie. Helemaal warm ingeduffeld begeef ik me mee naar de start. Het voelt raar om de jassen aan te pakken, terwijl ik aan de zijlijn sta. Het startschot wordt gegeven en de rij schuift langzaam richting kleine ring. Als ze uit het oog verdwenen zijn, vraag ik me waar ik nu naartoe kan. Ik volg anderen, maar merk dat de meesten ergens een cafeetje binnengaan om wat op te warmen. Uiteindelijk beland ik thv de kanaalkom, waar ook nog andere supporters staan te wachten. De eerste handbikes arriveren reeds en even later horen we ook dat de eerste lopers in aantocht zijn. De man met de doedelzak maakt zich klaar om de lopers met een deuntje aan te moedigen…nou, als je er net langs staat, maakt dat instrument wel een hels lawaai!! Bart was samen met Tamara vertrokken. Tamara ging rustig lopen, nl aan 5.00/km. Als ik Tamara om de hoek zie verschijnen, ziet het ernaar uit dat haar gemiddelde tijd heel wat aan snelheid bijgeschaafd is. Als ik haar iets aanmoedigend wil toeroepen, is ze alweer –geheel gefocused- voorbijgeraasd. Het duurt nog even voordat ook Bart opduikt…ook hier is iets toeroepen niet aan de orde. Met een volledig geconcentreerd gezicht loopt hij me pal voorbij. Van hieruit gaan de lopers richting stad, ik vervolg mijn weg op de groene boulevaar, zodat ik aan de finish ben tegen de tijd dat Bart daar aankomt. Tamara finishde in 1U05 en stond hierdoor op de 4e plaats. Bart kwam 5 minuten later aan en haalde ook een mooie gemiddelde tijd. Al had ik de indruk dat hij precies minder tevreden was over zijn ‘Dwars door Hasselt’-loopje.