Week 9: van Kwaad naar Erger….

Jeetje…wat kunnen we kort zijn over week 9. Rust…rust…rust…en zo de hele week rust!! Maandagochtend opgestaan met zeer pijnlijke, stijve nek en schouders. Pijnstillers helpen minimaal, maar we kunnen hierdoor wel gaan lesgeven. Het wachten aan de zijlijn in het natte, koude weer na het lopen, eist zijn tol. We hebben een heuse koude op de spieren te pakken. Hum…binnen een paar weken is de halve M van Gent…
Tjssshh,….waar gaat dat naartoe?? Ondertussen zijn we gestart met een Fe-kuur >> hopelijk betert de conditie hierdoor!! Nu is het uiteraard nog te vroeg om al resultaat te zien.
Zondag hou ik niet meer en ondanks de pijnlijke spieren, ga ik toch mee lopen. Het weer is tov vorig weekend totaal gekeerd. We krijgen een heuse Indian Summer, nl 25°C. Daarom dat we ook in de latere namiddag gaan lopen. Bart wil de toer ‘Kimpel-Alden Biezen’ nog een keer gaan lopen. Een offroad-toertje van ongeveer 9,5K met een pittig klimmetje en later een aangename afdaling erin. Het eerste deel verloopt dan weer met veel hijgen en puffen mijnentwege. Opnieuw….de warmte is ECHT geen loopweer voor mij!! Ik heb alweer spijt dat ik niet vroeg in de ochtend ben gaan lopen, ook al was dat dan in mijn eentje. Als we eindelijk op het hoogste punt thv het apostelhuis aankomen, keert het tij. Vanaf hier gaat het een flink stuk bergafwaarts en…gelukkig is het ook terug aan’t afkoelen. Waar ik het eerste stuk met moeite een gemiddeld tempo van 6:45/km haalde, loop ik nu aan een gemiddelde van 5:45/Km én langs Bart ipv 500m achterop. Uiteraard gaat het nu ook met momenten bergafwaarts…dat scheelt natuurlijk een heel stuk.
Het is een heel mooi loopparcour…offroad en veel variatie. We lopen dit stukje ook wel eens met de hondjes erbij. Vandaag was het echter te warm voor hun. Ondanks dat het tweede stukje beter gaat, moet ik onderweg toch even stoppen om terug op adem te komen. Echt lekker doorlopen is er dus nog niet bij. Bart komt het laatste stukje teruggelopen en samen lopen we nog een ronde rond de visvijver om de rode ‘Alden Biezen’- toer af te sluiten op 10K. Altijd plesanter als je kunt stoppen op een afgerond getalletje, toch??