Week 10: Ventolin…de test!!

Gisteren ben ik naar de apotheek gereden om de ventolin te halen…
Vandaag, donderdag….D-day, kijken of er effect geboekt kan worden. Ik neem 2 puffs en 10 minuten later mag ik starten. Het is 21°C…dus normaliter zal dit een iets moeilijkere run worden. We willen dan ook volledig zeker zijn of het werkt of niet, dus we kiezen ervoor richting Hoeselt te lopen, daar het hier vooral bergopwaarts gaat. Ik voorzie een ronde van ongeveer 15K. We lopen rustig in en na 1K begint de eerste helling eraan te komen. Ik spiek even op mijn garmin en zie dat mijn gemiddelde tempo 5:40/min bedraagt. Dit zakt wel wat weg tijdens de klim, maar blijft onder de 6:00/min. Mijn luchtwegen blijven open,…ik kan gewoon blijven ademhalen, ondanks de T°>20°°C.
Dat voelt alvast goed!!
Als die eerste klim voorbij is, kunnen we terug een beetje –letterlijk- op adem komen. Helaas vindt een camionette-chauffeur het heel belangrijk om met zijn gsm bezig te zijn tijdens het rijden. Ik kroop al helemaal in de goot, maar dat belemmerde hem niet om mij alsnog bijna van de weg te maaien. Als hardloper/fietser zie je toch nog heel wat bestuurders prullen met hun gsm. Ik heb nog geen auto gezien die op dat moment netjes op zijn rijvak kon blijven.gsm auto  Ik ben zo blij dat ik als loper tegen het verkeer in mag lopen, zodat ik zelf zie wat en hoe er iets op me afkomt. Jammer dat deze bestuurder het zelf niet door had, dat hij bijna iemand onder zijn auto kreeg.

Het duurt even vooraleer ik hiervan bekomen ben en mijn hartslag terug onder een normaal ritme krijg.
Aan een splitsing twijfel ik…doorklimmen tot Hoeselt of een shortcut richting Romershoven. Het wordt de shortcut, maar klimmen zit er nog voor even bij. Een goeie beat in mijn oren en de laatste klim gaat ook comfortabel vooruit. Nog even en we mogen terug dalen…zalig!! Het tempo kan terug wat opgedreven worden en voor ik het besef ben ik al bijna aan 10K. Ik klok af op die 10K met de bedoeling de laatste 5K aan een rustiger tempo te lopen. Mijn gemiddelde tempo bedraagt 5:32/km…dat heb ik al in geen tijden meer kunnen lopen. Helaas kan ik dat nog niet volhouden gedurende de voorgenomen ronde. Maar ik heb alleszins terug hoop >> hoop dat de halve marathon van Gent eind oktober misschien toch nog tot mijn mogelijkheden behoort. Eindelijk terug dat goede gevoel, eindelijk terug lucht in mijn longen, ondanks de warmte en de heuveltraining. De 5Km heb ik uiteindelijk niet meer uitgelopen, ik ben na de 10K gewoon 1K huiswaarts teruggelopen, maar dat nam het hoopvolle gevoel niet weg…de training voor vandaag was pittig genoeg ;-).