Cc-loopje met Flynn (interval)

De kille, mistige ochtendlucht lokt me echt niet naar buiten vandaag, dus eerst wat werken aan de cursus en nadien lopen. Rond 13u schijnt de zon terug en met een duffe kop van achter de computer te zitten, ga ik me omkleden.
Eerst ga ik een ronde inlopen…net genoeg om de overtollige trui en bodywarmer uit te gooien alvorens ik Flynn zijn harnas aandoe. Flynn staat zoals gewoonlijk voor me te stuiteren…te enthousiast om te gaan lopen. Van zijn harnas aandoen, maakt hij een spelletje ‘Vang me dan, als je kan’. Zijn enthousiasme belemmert hem altijd om heel even stil te zitten, zodat het aandoen makkelijker verloopt. Het servetut-wegje naast ons huis doet weer dienst om talloze, kleine plasjes te deponeren. Als meneer eindelijk klaar is, vertrekt hij er als een speer vandoor….‘Happy as ever, happy as only a flatcoat can be’. Ons eerste intervalletje leidt hij zelf in…Na 496m stopt hij abrupt om een hoopje achter te laten. Gelukkig hebben we altijd poepzakjes bij, dus nadat dit weer uit de weg geruimd is, is ook mijn HR terug gezakt en komt het volgende interval eraan…1000m. Hier gaat het vals plat omhoog, maar dat deert hem niet om mij voort te trekken aan een gemiddelde van 3:45/km. Wow…ik sta hier zelf verstomd van dat ik dit 1K kan volhouden. Het volgende interval is gelukkig terug 500m…aan dit tempo zijn we er snel aan. Als we aan de splitsing komen, moet ik toch even uitkijken waar ik mijn voeten neer ga zetten…er ligt overal leem/modder op de weg en ik heb geen zin om onderuit te gaan. Ik kan nog net ‘links’ roepen, als een fietser plots van achter de boomgaard verschijnt…gelukkig luistert hij goed en blijft netjes aan de kant lopen. De fietser voor ons is zich er niet van bewust dat hij als haas dient en zo voor het snelle tempo van Flynn zorgt. Ik moet hem wel degelijk tegenhouden om niet nog sneller te gaan…mijn 2 benen moeten ook mee kunnen. De volgende 1000m kunnen we alweer afklokken aan een speedy-tempo… We zijn ondertussen op het hoogste punt gearriveerd en vanaf nu gaat het….yes, bergafwaarts. De 1500m komt dus net goed op tijd. Helaas moet ik hier toch op 1000m een rustmoment inlassen, aangezien ik merk dat Flynn het ook even moeilijk krijgt. Er zijn weinig plassen aanwezig op de veldwegen, die anders voor de nodige verkoeling van Flynn zorgen, dus…een pauze is gepermitteerd. De laatste 1000m komt eraan…het tempo is een beetje teruggezakt. Ik vrees dat ook Flynn zijn grens eraan komt…mijn benen beginnen alleszins al een beetje te beven van vermoeidheid. Doch, als we onderaan de weg een vrouw met haar bordercollie zien verschijnen, is de motivatie bij Flynn onmiddellijk terug op en top. De laatste 1200m vliegt hij weer naar beneden. Ik moet hier goed uitkijken. Door de droge leemplekken is het makkelijk om je enkels te verzwikken bij een verkeerde voetzetting. Ik duw het knopje op mijn Garmin af en zie dat we de 5,2K gelopen hebben in een tempo van 3.58 min/km. Dit is een absolute PR voor mij, die ik niet snel zal verbeteren. Ik zie er vaak tegenop om een interval of tempoloopje te doen, zeker met Flynn voorop, maar achteraf heb ik altijd een happy-feeling met de training…nu zelfs een super Happy feeling ;-).

PR met Flynn

Als ik Flynn voorbij de Border gesleurd heb, want hij wil uiteraard liever gaan spelen, lopen we de laatste 1.5K uit. Het uitlopen kost nu even meer moeite dan de training op zich, want de benen trillen.
’s Avonds krijgen we tijdens de initiatie ‘looptechniek’ ook heel wat degelijke oefeningen voorgeschoteld, die we met zijn allen mogen uitproberen. Hopelijk sturen ze een aantal van die oefeningen door, want ik ben er al heel wat vergeten.
De volgende dag voel ik mijn bovenbeenspieren, de bekende pijn als ik met Flynn heb mogen crossen. Ik was al verwonderd dat ik daar gisteren geen last van had. Vandaag dus dubbel zoveel. Welke stretchoefeningen hadden we hier ook alweer voor gekregen? Het wordt dus een rustdagje. Dan zijn we monter voor de Cc-training van zaterdag.