Duurloopje met Marijke…

Zondag….er staat een LSD-loopje van ongeveer 2u20 op het programma voor Marijke. Het is haar laatste LSD-run voor haar marathon in Valencia. Zelf heb ik momenteel geen schema, dus ik sluit me aan bij haar. Het is de eerste keer dat ik samen met Marijke ga lopen, ondanks dat we op nog geen 800m van elkaar wonen…spannend!! Het weer speelt alleszins in ons voordeel, nou ja, voorlopig dan toch, want rond 12.30u voorspellen ze koude buien.
Op voorhand hebben we doorgegeven dat we geen babbelaars zijn tijdens het lopen en dat we naar muziek gaan luisteren. We bespreken in kort de route die we ongeveer gaan lopen. Haar harstslagzone zal het tempo bepalen. We lopen langs het waterkasteel van Schoonbeek richting Schoonbeekbos. Het bos zelf slaan we maar over vandaag, gezien de vele modderpaden.
Van hieruit lopen we richting Munsterbos…helaas mogen we nu wel even over een modderig pad. De flyknit van mijn Lunar Epic’s zijn in een mum van tijd helemaal doorweekt en volgespetterd. Een nadeel van de schoenen…niet echt water/modder bestendig, maar dat wisten we op voorhand. Ik weet ongeveer hoe we moeten lopen, maar dit stukje is toch wel een beetje gokken. Ik herken onderweg wel een aantal kapelletjes, gebouwen, weiden en straten, maar heus niet overal. Ik hoop maar dat ik niet teveel uit de richting geraak. Voor mij niet zo erg, dan lopen we maar wat meer km’s, maar Marijke zit met haar schema en zo dicht op de marathon willen we hier geen al te gekke dingen doen. Na de lus rond het Munsterbos komen we uit aan het Psychiatrisch Ziekenhuis in Munsterbilzen…ha, we zitten nog steeds goed en teveel km’s zullen er niet aan te pas komen…oef!! Integendeel, we mogen nog een grote lus langs de spoorweg maken om niet te snel terug thuis te zijn. Uiteraard nemen we onderweg ook nog even een paar selfies, daar we deze run toch ook op plaatjes willen vastleggen. Hierna lopen we onze laatste km’s richting waterkasteel. We komen verbaasd tot de constatatie dat we de hele tijd gezellig hebben lopen babbelen, we hier geen last van gehad hebben en dat de tijd en de km’s gewoonweg omgevlogen zijn. De benen voelen nog fris en we zouden nog wel wat km’tjes erbij kunnen plakken….maar dat zal voor een volgende keer zijn.

Aan het kerkhof in Beverst gaan we elk onze eigen weg richting home. Thuis aangekomen heb ik juist 21,4 km gelopen op 2u21 minuten…Eigenlijk heb ik best nog zin om verder te lopen en stel dan ook de vraag aan Bart, Jelse en Noah of er iemand zin heeft om mee te gaan. Helaas…Bart gaat straks nog met Flynn naar zijn moeder lopen –heen en terug. Noah en Jelse hebben ineens veel werk voor school. Ik twijfel nog even om alleen verder te gaan, maar besluit dan toch om thuis te blijven en een ontspannen bad te nemen. Dit LSD-loopje is me zo makkelijk gegaan, dat ik ergens zin heb om me last minute nog in te schrijven voor Valencia…niet om een perfecte tijd te lopen, maar zien waar we stranden. Doch ben ik niet volledig getraind naar een marathon toe. Hier is de temperatuur dan wel ideaal, nl 7°-10°C, voor mij, maar in Valencia is het momenteel nog steeds 21°C. Dat weerhoudt me dan toch om het alsnog te proberen. Toch blijft deze gedachte een beetje kriebelen. Stel je voor…had ik misschien toch niet beter doorgelopen tot 30K om te zien of…. Inschrijving, vlucht, vrije dagen en hotel zijn nog steeds beschikbaar!! Ach….toch maar niet!!