De Bokrijk Run…

Zaterdag volgt een rustdagje…ben ik blij dat ik dit op het laatste moment besloten had, want zondag had ik de bokrijkrun duidelijk verkeerdelijk ingeschat. Ik dacht dat dit een belevingsrun zou zijn, maar dan met tijdsmeting. Niets was minder waar…het was wel degelijk een wedstrijd en daar kwam ik snel achter. Het had vandaag aan 1 stuk door geregend, het was bitterkoud, echt zo’n typische novemberdag waar je eigenlijk liever warm en knusjes binnen wilt blijven. Toen we in de startboxen stonden beloofde het weer niet onmiddellijk beterschap. Ik had mijn lange broek aan, een thermisch ondershirt en mijn MHG T-shirt…handschoenen waren welkom geweest. Bart liep vandaag met Flynn mee en zodoende moest hij helemaal achteraan starten.  Ik stond naast Tamara en toen het startschot afging, begonnen we helemaal verkleumd te lopen. Tamara legde er al onmiddellijk een hoog tempo in…makkelijk zat voor haar ;-). Michael liep reeds vooraan en even later passeerde ook Paul mij voorbij met een bemoedigend schouderklopje. Het lopen doorheen Bokrijk geeft volledige garantie op een mooi parcours. De bosrijke natuur, het arboretum, het dorp met de oudste huisjes van België en uiteraard de laatste nieuwe attractie…het lopen door water!! Bart haalde me al vrij snel in met Flynn…nog voor ik de volle 2K kon afvinken, passeerden ze me met z’n tweeën. Flynn gedroeg zich heel netjes tussen al dat lopend mens-volk, geheel gefocused op het lopen zelf, gaf hij geen aandacht aan andere lopers. Het enige waar Bart niet op bedacht was –ondanks dat we Flynn zijn kuren kennen als hij water ziet- was dat hij ook effectief in het water sprong…hij nam het lopen door water héél letterlijk. Dit zorgde natuurlijk voor de nodige hilariteit bij de supporters. Nadat hij er eindelijk uit geploeterd was, was Flynn weer voldoende afgekoeld om met volle energie de laatste km’s voluit te gaan. Nou ja…eerst moesten de ganzen aan de waterkant er nog even aan geloven….die waren echt interessanter dan recht naar de huisjes te lopen. Ik kwam als laatste van ons groepje binnen, maar had toch nog redelijk doorgelopen…comfortabel, maar als ik sneller had willen gaan, had ik toch wel wat minder aan moeten doen…zoals altijd kreeg ik het na 1K al snel veel te warm.

fullsizeoutput_572We liepen in totaal met 3050 lopers en dat voor een eerste organisatie. Het grootste gedeelte waren lopers die de felle regen trotseerden tijdens de belevingsrun in de voormiddag, waaronder dit keer ook mijn broertje…nou ja, broer ondertussen :p . Namiddag hadden we trouwens meer geluk…de regen maakte al snel plaats voor een zonnetje die afentoe even kwam piepen. De Bokrijk-run is zeker een aanrader om mee te lopen!!