Bootcamp on water…Fitfloat!!

Even iets anders…vrijdagavond heb ik me ingeschreven voor een ‘bootcamp on water’ bij de kapermadammen. Ik ben al jaren niet meer gaan zwemmen…niet meer sinds mijn eerste klaplong in 2013. Hasselt heeft ondertussen dik geïnvesteerd om hun voormalig zwembad volledig te transformeren. Ik ben er sinds nog niet geweest. Vanavond is het ladiesnight. Een avond vol workshops, enkel voor de vrouwelijke kandidaten onder ons. Er is, zoals te verwachten, wel wat geharrewar hierrond geweest ivm discriminatie, maar de avond gaat toch door. Ik heb me enkel ingeschreven voor de bootcamp, nl. FitFloat. Heel benieuwd of dit gaat lukken….corestability ten top…alle oefeningen mogen we nu op een drijvende plank doen. Ik vraag me af hoe vaak ik in het water tuimel. De eerste sessie begint en wij kijken toe…het is erg warm in het zwembad…zalig aangenaam. Ik vind de initiatie-oefeningen best al heftig. Ik zie mij dit niet zo heel direct al netjes uitvoeren. Als de eerste sessie gedaan is, zijn wij aan de beurt. De planken liggen vast in rijen, maar sommige planken blijven niet vastzitten aan de touwen. Als we het water ingaan, is het verrassend koud. Ik hap naar adem, want dit had ik niet verwacht. De eerste oefening is schommelen. Uiteraard heb ik er net een losse plank uitgekozen…we drijven een beetje heen en weer. Als we de oefeningen moeten doen, botst mijn achterbuur dan ook de hele tijd tegen mijn plank…pats, niet in het water, maar weg evenwicht….storend!! Het planken wordt uitvoering gebruikt in de oefeningen. Blij dat ik toch op voorhand kennis gemaakt hebt met planking, anders hield ik dit niet vol. Ik vind het nu al moeilijk om lang vol te houden, aangezien ik pijn krijg aan het inwendig littekenweefsel thv mijn rechterlong. Iets waar ik altijd mee geconfronteerd zal worden na de pleurodese vorig jaar. Niet enkel tijdens de core-oefeningen, maar ook tijdens langdurig snel lopen of na een lange duurloop mogen we hiervan genieten. Nou ja, het is nu eenmaal zo, maar ik ben toch blij als die verschillende differentiaties op de plankoefeningen afgelopen zijn. De Burpees zijn ook geweldig…heel traag en zeer onefficiënt ten uitvoer gebracht mijnentwege…haha, moet echt geen zicht zijn voor diegene die nu nog langs de kant staan te wachten op hun sessie. Er volgen nog wat buikspieroefeningen en wat rustigere oefeningen. Gelukkig ben ik hiervoor mogen verhuizen naar de achterste rij en heb ik geen last meer van botsende buren. Mijn huidige buren vallen met regelmaat in het water en stellen hun oefeningen dan even uit tot ik ze uitgevoerd heb. Zodoende gaat het al heel wat beter met de stabilisatie van mijn lichaam op die hotsende, drijvende plank. Eigenlijk best wel leuk…tenminste als je een goede plek hebt. Na deze sessie heb ik de zwemkriebels weer te pakken en ik neem me voor om 1x/week te gaan zwemmen als alternatieve training.