Intervaltraining…

Na een rustig duurloopje van 16,5 km en een coretrainingsloopje volgt donderdag weer een heuse intervaltraining. We zijn de afgelopen weken aan’t werken om de km’s op te bouwen op weekbasis…corestability is een must…dat merk ik al snel!!

Intervaltraining. Een training die ik tegenwoordig graag doe, maar nog steeds spannend vind om aan te beginnen. Het is zo rustgevender te weten dat je lekker rustig een duurloopje mag afwerken dan dat je je in het zweet moogt gaan zetten tijdens een tempoloop of intervaltraining. Verder waren we supergemotiveerd om eraan te beginnen…een herfstzonnetje scheen en zorgde voor een aangename temperatuur van rond de 15°C….T-shirten-weer dus!!
We lopen eerst 2K in als warming up en hierna volgen de snelle sessies afgewisseld met de soepele sessies. Het intervalschema houdt vandaag in 4 x 1000m snel met telkens ertussen 4 x 1000m soepel, hierna 4 x 500m snel met ertussen 4 x 500m soepel, als laatste 4 x 250m snel, afgewisseld met 250m soepel en daarna nog 2K cooling down. De eerste sessies gingen vrij vlot en snel…ik had op dat moment echt niet door dat ik wind in de rug had. Dat besefte ik pas toen ik terug richting Beverst liep. De laatste sessies van de 250m kon ik bijna niet meer vooruit….zo hard waaide de wind. Het werd dus een intervaltraining met weerstandstraining erin vermengd. Amai, het was precies alsof je tegen een muur moest opboksen…. De cooling down kwam dan ook net op tijd. Vlak voor we een stevige helling van 1K mochten oplopen met uiteraard wind tegen, mochten we het tempo terugschroeven voor de cooling down. Als we dan boven aankomen, is het laatste stukje gewoon terug bergafwaarts….zalig…uitbollen!! Die hebben we ook weer in de benen. Nu nog snel de paardenstallen doen, de paarden binnen halen en eten geven, een lekker badje en….een avondje Netflix. Tenminste als we dat nog halen vanavond en niet gewoon in slaap dommelen.
Vrijdag voor de kapermadammen nog een klein herstelloopje van 6 km, zodat we zondag weer fris aan de langeduurloop van 26 km kunnen beginnen. Zo ronden we deze week af met 66,22 km in de benen…dat begint erop te lijken, toch?