Alternatieve training: Swimming in the Pool

Tja…het nadeel van een zondagse lange duurloop is natuurlijk dat je dan op maandag een verplichte rustdag moet inlassen. Net nu er zo’n mooi novemberzonnetje schijnt…de laatste voor deze week, want het weer gaat veranderen…het wordt tegen het einde van de week echt winter.
Het voordeel van zo’n rustdag is dat we er een alternatieve hersteltraining van kunnen maken…nl. zwemmen. Ik ben benieuwd hoe me dat gaat lukken. Na zoveel jaren niet meer te zwemmen, nu terug baantjes trekken. Voor we naar het zwembad trekken, toch nog even een tussenstipje gemaakt in de decathlon…voor een zwempak. Mijn vroegere zwempakjes…nou, die passen met nog maar net, maar echt comfortabel zitten ze nu ook weer niet. Gelukkig keuze genoeg en al snel hebben we er eentje gevonden die mijn goedkeuring krijgt.
Schoolslag gaat me gelukkig nog heel goed af…geen pijn, geen gevoel dat ik ademnood heb. De opgebouwde conditie van het lopen komt hier goed van pas. Na 500m schoolslag gaan we onze kans ook eens wagen in de crawlbaan. Dat is een ander paar mouwen…amai, hier wordt duidelijk dat je een ander soort conditie nodig hebt om een aantal baantjes achter elkaar te kunnen afronden. Ik krijg met moeite 50m gezwommen. Na elke baan volgt dus een goede rustpauze, alvorens we aan het volgende baantje beginnen. Na 400m besluit ik de laatste baantjes toch terug in schoolslag te volbrengen. Ik voel hierbij weer die scherpe, stekende pijn thv rechterlongtop en hoop maar dat dit zich niet al teveel gaat verderzetten morgen. Na een halfuurtje zwemmen hebben we dan toch 1100m bijeengesprokkeld. Zeker voor herhaling vatbaar…