F1W2: Malaga (1)

We starten onze ochtend zéér vroeg vandaag….ben ik gisteren gaan slapen rond 23u30 en pas rond 01u00 in slaap gesukkeld, dan klinkt die wekker om 02u30 verschrikkelijk. Maar veel tijd om hierover te blijven zeuren is er niet…we moeten eruit. Onze valiezen zijn gisteravond al gepakt, dus na een douche en een tas koffie kunnen we vertrekken richting Rotterdam Airport. Als we daar arriveren rond 04u30 blijken we een verre parking gereserveerd te hebben…een ijzige wind houdt ons gezelschap gedurende een 2-tal km, vooraleer we in het luchthavengebouw kunnen binnengaan. Gelukkig op weg naar de zon, want deze korte ochtendwandeling was beslist geen pretje. Het is een drukte van jewelste aan de incheckbalies. Aan het geluid te horen is het Nederlandse volkje duidelijk wakkerder dan ons.
Aangezien we pas om 07u15 opstijgen, pikken we nog snel een ontbijtje mee….een vrij plekje, een warme chocomelk en een koffiekoek later, kunnen we ons begeven naar de terminal. Nog even wachten, een bus en hop…we mogen ons installeren voor een 2,5 uur durende vlucht. Ik moet wel toegeven….een extra koude vlucht!! Ze besparen precies op de brandstof door de verwarming uit te schakelen….brrr. Blij als we eindelijk onze valiezen terug hebben en we in een zonnetje op de volgende bus mogen wachten die ons naar Malaga stad brengt. Wat doet het deugd om nog eens een zonnetje te zien. In december hadden we respectievelijk maar 10 uur zonlicht, voor de rest was de lucht altijd grijs en nog eens grijs. We zijn nog te vroeg voor ons appartementje, dus eten we iets luchtigs op de boulevard. Toch zalig, totaal niet gewend, om in de winter op een terrasje te kunnen lunchen en dat dan nog in korte mouwtjes. Hierna nemen we de volgende bus….nog steeds te vroeg, dus even een tussenstop aan het strand met onze valiezen.
Als we eindelijk gesetteld zijn, iets luchtigers aangedaan hebben, gaan we boodschappen doen…kwestie van iets te eten/drinken te hebben. Op die manier krijgen we ook een beetje een beeld van de omgeving waar we voor de volgende 5 dagen mogen verblijven.

Uiteraard moet er ook gelopen worden…het noemt niet voor niets Fase 1 week 2!! Ik heb 14k opstaan en Bart 8k…laps, wel beiden in zone 1, maar daar blijft de overeenkomst dan ook steken. Bart vindt het niet erg om 14 km mee te lopen, dus dat is ook weer van de baan. Ik vind de wind toch kouder aanvoelen en besluit in mijn driekwartsbroek, een T-shirt en een langemouwenvestje te lopen. Na 1K….veel te warm dus, wieuww, dit is wennen en vooral puffen!! Ook Bart had zich te warm aangekleed, maar hij kan er beter tegen. Het is druk op de strandboulevard en we slalommen tussen de mensen, kinderen, fietsers en loslopende honden door. Wel leuk en vooral mooi…de zee aan de ene kant, het gekeuvel van mensen aan de andere kant….puur genieten. We zijn zeker niet de enige hardlopers hier op deze boulevard…dat maakt het natuurlijk extra gezellig. Sommigen knikken terug, anderen zijn heel geconcentreerd aan’t lopen.
De zon is al onder als we terug aan de splitsing komen om naar ons appartement te gaan. Vlug een douche en dan….op zoek naar een restaurantje om iets te eten, want honger hebben we wel.