F1W3: het wordt nu al pittiger dan verwacht…

Gisteren het reisdagje achter de rug…het kruipt toch meer in de kleren dan ik dacht. Van 21°C terug naar 2°C was ook even een onaangename ervaring. De auto stond vrij ver geparkeerd en de wind was snijdend koud op de luchthaven in Rotterdam. Ik snapte niet goed waarom we de auto op zulk afgelegen parking moesten parkeren, aangezien er korter ook meerdere parkeerplekken praktisch volledig leeg stonden….pfff, hier werd ik chagrijnig van. Gelukkig scheen de zon, waardoor de auto iets minder koud aanvoelde.
Terug van vakantie….terug aan’t werk!! Maar na het werk gaan we weer van start met een volgende trainingsweek. Met nog wat vermoeidheid in de benen starten we aan de 16k duurloop. We lopen eerst richting Hoeselt…altijd leuk om 6 km bergopwaarts te rennen. Nog leuker is het om hierna dan zalig terug naar beneden te mogen gaan. De wind tegen had ik eigenlijk niet verwacht en geeft toch een pittig karakter aan de training. Ik stop dan de training ook wanneer garmin de 16K aangeeft en we wandelen verder uit, ook al is dit maar 850m. Ik begin te ervaren dat het schema best pittig is en misschien wel wat te zwaar is voor mij…

Dinsdag, een dag dat ik eigenlijk beter een rustdag ertussen las, maar ik heb er de lange duurloop in z1 gepland. Woensdag en donderdag kan ik niet vanwege het werk, dus…zal die vandaag gelopen worden. Dat ik de rustdag skip, is dan ook meteen voelbaar. Aangezien ik alleen loop, heb ik geen route uitgestippeld. We kennen ondertussen de km’s wel en weten hoe te lopen. Op zich is het vrij zalig om te lopen…5°C en zonnig. Het voelt warmer dan het is, maar gelukkig niet te warm. Doch mis ik een loopmaatje…ook al loop ik graag alleen, vandaag gaat het moeilijker en dan is een loopmaatje echt geen overbodige luxe ;-).

Zaterdag staat de eerste Cc-training terug op het programma na de winterstop, nl. een rustige duurloop met de hondjes. Bart loopt met Flynn en ik sluit me aan bij de B-groep met Maylin. Volgens schema dien ik 8K te lopen in zone 3. Als ik met de honden loop, mag ik niet kijken naar de zones, want mijn hartslag bevindt zich dan letterlijk in alle zones. Maylin loopt vrij goed mee en door de verschillende stops houdt ze de volle 4K mooi vol. Ik krijg de kans om na de training nog mee te lopen met Sky…een jonge weimaraner met veel speelse energie. Het is wel even wennen…meneer wil elk struikje benutten om anderen te laten weten dat hij hier gepasseerd is. Na 1k stopt hij ineens, omdat de nood hoog is…dat moeten we dus even laten gebeuren. Uiteraard merkt hij nu pas goed dat zijn vrouwtje niet aan de andere kant van de elastiek hangt,…auwtch, nu wil ik toch even niet doorlopen, maar wil ik liever naar het vrouwtje die met Sam loopt. Na dit geharrewar geraakt de elastiek tussen zijn poten en even moet hij grommen als die vreemde dame dit in orde wil brengen. Het lukt en het terug starten is niet zo evident…Sky geeft duidelijk aan niet akkoord te gaan om met een niet-gekende dame mee te gaan, maar uiteindelijk geeft hij zich toch gewonnen. Hij loopt aan een heel leuk tempo, kan nog sneller, maar die vreemde dame moet ook volgen, dus…hij gaat over naar draf, doch blijft in een mooi tempo vooruit trekken. Als we terug op de parking arriveren, heb ik mijn km’s mooi bijeengesprokkeld. Het was aangenaam lopen

Maar dan…de volgende dag!! Aangezien ik vrijdag niet gelopen heb >> autosalon, werd de intervaltraining verschoven naar zondag. Yeahhh…3 weken niet meer met hondjes gelopen, nu dus….jip, zere bovenbeenspieren!! Na 1.5K inlopen, starten we aan onze 12 km met elke 2ekm 300m z4 versnellen. Het lukt eigenlijk nog deftig….dat versnellen…zone 4…dat halen we niet onmiddellijk. De hartslag blijft ergens bovenaan zone 3 bengelen en sneller kunnen we niet. Na de lactaattesten is gebleken dat ik mijn intervals veel sneller moet lopen >> sneller dan mijn snel… helaas haal ik dat nog niet. Ondanks het juiste-zone probleem vliegen de km’s voorbij en al snel zijn we aan’t uitlopen. Het was een goede training…de benen zullen zich nog wel een paar dagen gaan laten voelen, maar ik heb ervan genoten.