F2W2: functioneren onder tijdsdruk…niet makkelijk!!

Om 9u15 staan we paraat aan de school… Het is die tijd van het jaar en ik word verwacht op de klassenraad, waar ik in principe niet hoef bij te zijn. Ik heb nog een kwartiertje, want het vangt pas aan om 9u30….schenk me een tasje thee in, neem rustig plaats aan de tafel en….krrssjjttt, krijg dan in de gaten dat de KR vroeger begonnen is en dat ik er niet meer hoef te zijn. Auwtch, dat voelt niet goed, maar het blijkt niet zo’n probleem te zijn. Nou…hierna moet ik pas om 15u00 terug op school zijn, dus ik kan rustig naar huis om nog wat huishoudelijke taken te doen en…uiteraard mij te wagen aan een loopje na een weekje ziek-zijn. Het betekent wel dat er doorgewerkt moet worden, anders haal ik het niet. Zo gezegd, zo gedaan…snel opruimen, stofzuigen en dweilen…de paarden, die reeds op de weide staan, mogen tot vanavond wachten. Allereerst doe ik een korte opwarming binnen, wat core-stability-oefeningen en kleden ons dan om voor het loopje. De tussenpauze zat redelijk krap in tijd, dus ik heb uiteraard nog maar een uurtje geleden gegeten. Weliswaar geen zware dingen, gewoon wat brood met humus. Toch weet ik – uit ervaring – dat ik meer dan een uur ertussen moet laten…beter zou zijn om nog even 2Km binnen te lopen en daarna pas naar buiten, maar het is zo warm binnen en buiten is het redelijk zacht voor de tijd van het jaar en een mooi zonnetje maakt het geheel compleet. Dus we vertrekken voor een half uurtje outside running. Uiteraard zijn we nog geen 1.5k verder of ik merk al dat het late eten voor problemen gaat zorgen…de darmkes zijn weer geactiveerd tijdens het lopen en zorgen voor gevolgen. Dit wordt een korte run….3km later zijn we terug thuis en nemen we plaats in het kleinste kamertje. Ik wou er 6K van maken, dus…nu maar hopen dat ik nog een toertje van 3K kan lopen.  Ondanks dat ik, na al die jaren, best weet dat eten voor een loopje echt geen goede combi is, maak ik die fout nu toch weer….gewoon uit tijdsdruk…we hebben maar even, dus….toch proberen….wie weet hebben we er geen last van….niet dus!!
Het tweede loopje valt goed mee…geen darmperikelen meer, maar als we terug thuis arriveren, moeten we echt wel doormaken om een tweede keer op tijd op school te zijn. Een autorit, een korte wandeling en 10 minuten later zitten we klaar waar we moeten zijn….en ook ditmaal is de klassenraad een uur vervroegd!! Maar….we zijn dit keer nog op tijd!!