F2W2: avondloopje als alternatieve training

In principe staat er vandaag, woensdag een leuke intervaltraining op het programma, maar door de week ziek vorige week, gaan we er deze week een alternatieve week van maken. Lopen in de HS-zones zal toch een andere betekenis hebben dan normaal. Ik heb sinds deze ochtend ook een beetje last van mijn scheenbeen….de angst voor een ontstekingsblessure steekt de kop op. Daarom had ik eerst besloten vandaag niet te gaan lopen, maar….als Bart ’s avonds thuiskomt, ga ik toch mee. Het is na 21 uur als we vertrekken. Bart heeft weer enkele alternatieve routes ontdekt en die blijken erg leuk te zijn als looproute. Het zijn veldwegjes, dus ben heel blij dat ik mijn decathlonlichtje bij heb, want er zitten behoorlijk wat kuilen in de weg. Het waait behoorlijk stevig en op en veld betekent nog een extra veel tegen –en/of zijwind erbij. Het tempo ligt vrij vlotjes, een gemiddelde van 5:29/km…ik ben benieuwd in welke zones ik zit. Achteraf blijkt dat ik bijna in alle zones gelopen heb, maar voornamelijk in zone 2 en 3. Langs deze route zijn we ook heel snel aan de brandweer in Bilzen…een weetje om te onthouden als we nog eens een stevige heuveltraining op het programma willen zetten. Deze heuveltjes hebben we vandaag gelukkig omzeild, maar zijn zeker voor een ander keertje.
’s Avonds laat vertrekken is niet zo interressant, maar eenmaal aan’t lopen….zalig rustig op de weg. En als je daarna terug thuis arriveert, geeft dit nog een extra goed gevoel.