F2W2: corestability

Donderdag…corestability!! Vandaag moeten we pas rond 16u op het werk zijn, dus we hebben tijd voor een uitgebreide corestability. Na 2,5km inlopen, gaan we van start met de oefeningen. Bij mij gaan de oefeningen zelf altijd super. Ik moet er alleen voor oppassen dat ik niet te enthousiast ben hierin….mag ik anders morgen uitzweten, dus ik let toch een beetje op. Squats, planking, lunges en allerlei variaties hierop hebben een vaste plaats in mijn programma. Aangezien ik me steeds vastzet in nek en heupen komen deze oefeningen ook elke keer terug. Verder improviseer ik op oefeningen die me dan ter plekke invallen. Echt lang duren deze oefeningen niet, meestal 20 minuten tot 45 minuten tops. Omwille van de opkomende shinsplints besluit ik na de oefeningen niet te gaan uitlopen, maar gewoon rustig een aantal coolingdown oefeningen te doen. Ijs en voltarengel zijn weer van de partij.

mijn twee core-coaches zijn meestal ook van de partij…