F2W2: alternatieve week

Het is reeds zaterdag als we de volgende training aanpakken. Gisteren heb ik de hele dag met mijn compressiekous rondgelopen in het huishouden en bij de paarden. De pijn is nu zo goed als weg. Tijdens de opwarming van de canicrosstraining mogen we allerhande oefeningen doen >> knieën, dribbels, squats en jumping jacks komen aan bod. Hierna volgt het bochtenwerk met de hondjes. Ik loop de 4k met Maylin…ze heeft er duidelijk zin in. Ze vertrek als een speer mee met de groep, gaat mooi door de verschillende bochten en houdt dat zo’n 3 km vol. Hierna mag ik dan zelf de lange bergop lopen, want Maylin trekt niet meer mee. Als we boven aankomen, kunnen we even op adem komen om daarna weer in volle snelheid omlaag te suizen richting parking. Even later arriveert ook Bart met Flynn. Flynn had zijn dagje niet en wou zelfs na 3K gaan liggen….oeps, zijn we niet gewoon van onze over-enthousiaste-hyperkinetische flatcoat. Na de verzorging van de hondjes gaat Bart voor zijn tweede deel van de intervaltraining. Zelf hou ik het vandaag enkel op de canicrosstraining.

Zondag lopen we de LPM mee…normaal dienen we een 26km duurloop in z1 te lopen, maar dat zit er niet in. Terwijl Bart zich inschrijft voor de 20km, vul ik mijn formuliertje in voor de 11.5 km….rollen omgekeerd tov vorig jaar!! Deze ochtend ben ik ook opgestaan met een verschrikkkelijke pijn thv de P-spier (Piriformis)…ik kan bijna niet zitten op mijn rechterbil en het straalt uit tot in de knieholte…Oh neen, niet weer die miserie!!  Vroeger genoeg last van gehad!! Wellicht duikt deze nu weer op, omwille van de Jumping Jacks…iets te enthousiast uitgevoerd met een overbelasting tot gevolg!! Toch gaan we meelopen, wel op een soepel tempo. Het is een ander parcour dan vorig jaar, een stuk door het bos, waar we door de modderpaden een heus trailgevoel krijgen…zijn we gewoon. Tamara loopt ook mee en er wordt de hele route gebabbeld…voor we het weten staan we al terug aan de finish. De pijn thv de P-spier is verdwenen….laten we hopen dat dit zo blijft. Tijd om te douchen…ware het niet dat ik douche-spullen en handdoek thuis heb gelaten…gelukkig toch nog natte washandjes bij van het kruidvat om snel even op te frissen. Hierna zie ik Bart terug…hij is helaas al gefinished. Zo spijt dat ik hem niet heb zien finishen, want zelf is het altijd fijn als er iemand klaarstaat dan. Hij liep 20 km in een tijd van 1u38 wat heel knap gelopen is, vind ik!! Nog even een soepje in de cafetaria en we gaan weer huiswaarts.
Alweer een trainingsweekje voorbij en ondertussen al met een redelijke achterstand voor de marathon op 8 april…beangstigend, ontmoedigend en zeker niet motiverend voor de mentale instelling.