F2W4: recuperatieweekje en de winter doet zijn intrede…

Vandaag nemen we ons M-schema terug op. Het is freezing koud buiten en de moed zakt me in de schoenen. Ik heb nog steeds wat last van de bovenbenen en ik vrees dat de koude hier geen goed aan gaat doen. Daarom maak ik mijn sporttas klaar, zoek de fitness-kaart, zorg dat ik een hangslotje meeneem…aankleden en zonder verder nadenken….op naar de Basic-Fit voor een 10k z1 op de loopband. Het is al heel en heel lang geleden dat ik er nog geweest ben…het is er helemaal veranderd!! Ik moet zelfs vragen hoe ik door de draaideur kan en waar de vrouwenkleedkamers zijn. Hierdoor krijg ik een kleine rondleiding in de zaal van de groepssessies. Ook helemaal veranderd >> heel tof is dat je nu virutele corestability kunnen doen op –uiteraard- het aangegeven uur.
Ik stel de loopband in op 8 km/uur en zet de helling op 1.5% >> mijn horloge geeft een sneller tempo aan. Gelukkig maar, anders ben ik hier wel even zoet. Na 5 km krijg ik het ontzettend warm, ondanks mijn topje en korte short. Een nadeel van lopen op de loopband is uiteraard de warmte.treadmill-running Ik zou er wat voor over hebben om nu een goede ventilator bij de hand te hebben ipv de kleine kapotte spleetjes waar een beetje lucht doorkomt. Ach…het is vrij saai en de laatste km’s moet ik echt wel op mijn tanden bijten om vol te houden. Blij dat Garmin eindelijk de volle 10 km aangeeft en ik op cooldown mag duwen. De km’tjes zitten weer in de benen.

Woensdag hebben we ons opgegeven om mee te lopen voor ‘shoe4Africa’. Manuela Soccol organiseert deze run om loopschoentjes in te zamelen voor de kids in Kenia. Ik heb wel wat schoenen, maar helaas zijn ze groter dan het maatje 36. Het evenement gaat door op de Atletiekpiste in Tongeren. Ik loop samen met iemand die ik van facebook ken, maar nog nooit in levende lijve ontmoet heb…best wel gezellig lopen. Al babbelend gaat het uurtje zo voorbij en hebben we weer 10k op de teller. In principe moest dit 10K zone 2 zijn, maar door de gladheid van de piste (sneeuw) liep ik toch voorzichtiger en hebben we deels zone 1 gelopen. Bart heeft ondertussen zijn intervaltraining afgewerkt. Lang blijven we niet hangen, want door de koude koelen we snel af. shoe4africa
Donderdag…begint met een off-moment. Zou ik vandaag gaan lopen of eerder morgen? Zou ik naar de fitness trekken voor de 8K zone 3 of buiten? Ga ik eerst lopen of ga ik eerst winkelen? Eerst de paardenstallen of het huishouden? Oh ja..ik moet de portfolio’s ook nog verbeteren….beter niet lopen vandaag? Pfff…soms word ik zot van mijn eigen twijfels omtrend de indeling van mijn dag. Vooral als ik veel dingen moet doen, weet ik soms niet wat ik eerst moet doen en heb ik meestal ook geen zin om eraan te beginnen. Dus…nadat de paarden verzorgd zijn, hondjes, kippen, katjes en ikzelf ons ontbijt binnen hebben, besluit ik eerst te gaan winkelen. Hierna kunnen we nog beslissen wat we gaan doen. Na het winkelen maak ik eerst het eten klaar en dan heb ik plots toch zin om mijn loopje te gaan doen. Gewapend in drie laagjes, een buff, handschoenen en een muts vertrekken we – dit keer met de oortjes in de oren – naar buiten voor onze 8km z3. Ik vergeet mijn alarm in te stellen, maar het lopen gaat goed. Na 2.5 km zitten we in zone 3 aan een gemiddeld tempo van 5:04/km. Koud hebben we het niet…de handschoenen en buff zijn dan ook al even opgeborgen. De laatste 3 km duiken we zelfs onder de 5:00/km…nou…het loopt lekker, maar zone 3 is opgewaardeerd tot zone 4. Toch blij dat de 8 km voorbij zijn, want het laatste stuk voelde erg pittig. Ik was zelfs zeer blij dat ik af en toe moest/mocht stoppen om wegen over te steken in de drukke avondspits. De laatste km lopen we lekker uit tot thuis. Het loopje voelt goed, ondanks de opkomende pijn thv de P-spier en mijn rechterlong. Afwachten wat dit morgen geeft. De Cc-training van zaterdag gaan we alleszins niet meelopen…teveel belasting op die P-spier.
Ze voorspellen alleszins voor vrijdag en het weekend sneeuw >> hopelijk ligt die zondag nog, want een 20 km-loopje in de sneeuw zie ik wel zitten J.
Zaterdagvoormiddag is de sneeuw alweer weg…het miezert en het is nog steeds koud! Yes, perfectie omstandigheden om de 20 km te gaan lopen….pfff!! Gelukkig komt er in de namiddag een zonnetje door en dat werkt gelijk motiverend. Bart loopt ook mee…hij mag in zone 1 en ik eigenlijk in zone 2. Heb toch meer zin in een rustig loopje…zeker nu ik nog steeds last heb van de rechterlong. Het lopen gaat goed eigenlijk, geen last en het is een aangenaam tempo. We doen nog even een poging om offroad te gaan in het Schoonbeek-bos, maar de modderige wegen drijven ons weer naar het verharde gedeelte. Het lijkt me beter om de boswegjes op te zoeken ipv steeds op verharde wegen te lopen. Maar met Road-schoenen in modder ploeteren is nu ook niet ideaal. De km’tjes vliegen voorbij vandaag, heb helemaal nergens last van en het is puur genieten. We hebben net 20 km op de teller als we thuis arriveren. Eigenlijk had ik gerust nog een 10 km verder kunnen lopen, maar dat is voor binnen 2 weken…hopelijk lukt dit dan ook nog op deze manier.
Ik sluit de week af met allemaal 9/10 loopjes wat mijn loopgevoel betreft. Hopelijk zijn we nu terug ‘back in the game’ voor de marathon.