F2W5: een PR’ke erbij…

Het is koud….erg koud, maar de zon schijnt en lokt me naar buiten voor een run. Er staat een intervaltraining op het programma van ongeveer 15 km. Anderzijds merk ik dat Flynn weer hyper is en zich geen blijf weet met zijn energie. Ook Maylin heeft nood aan beweging. Sinds haar sterilisatie heeft ze neiging tot overgewicht, dus lopen zal haar zeer ten goede komen. Even later staan we dus klaar met harnas, elastiek en heupgordel om het veld in te trekken. Na de nodige sanitaire stopjes van Maylin kunnen we voluit gaan. Dat we met Maylin niet voluit blijven gaan, is algemeen geweten en zodoende mag ze na 1 km los meelopen. Ondanks dat ik op eigen krachten mag lopen en dan nog eens een keertje vals plat omhoog tot ongeveer 3 km, zit het tempo er goed in. Af en toe een stopje om Maylin terug aan te haken om dan even later terug los te koppelen. We moeten een stuk langs de autostrade en hier laat ik haar niet los…je weet maar nooit of ze iets ziet en de berm afloopt en zo terecht komt op de snelweg….brrrr, ik moet er niet aan denken…gruwelijk!! Ze loopt lekker mee, blijft af en toe achter om te snuffelen, kijkt met een vragende blik of ze naar het vijvertje mag….doch dit is voor een ander keertje en ze draaft weer rustig achter me mee naar huis.
Even een korte pauze om van hondje te wisselen en dan….Up we Go…dit keer zal het tempo wat krachtiger zijn.
Flynn stuitert in volle enthousiasme vooruit…geen getaffel!! Ik moet nu met volle concentratie lopen om niet met de zwaartekracht in discussie te raken. Het eerste deel is op nat en modderig gras. Eenmaal op het drogere stuk laat ik hem voluit gaan…nou ja, tis te zeggen…zo voluit mogelijk dat ik nog mee kan. Onderweg komen we heel wat obstakels tegen….wandelaars, loslopende honden, over te steken wegen, een tractor en auto’s op smalle straatjes. Telkens moeten we hierdoor even stoppen of zelfs van route veranderen.PR
 Maar erg vind ik dit niet…ik maak dankbaar gebruik van die mini-stopjes om even terug op adem te komen. Al merk tijdens de laatste km dat zijn energie afzwakt, wanneer ik thuis zijn harnasje afneem, vliegt hij weer in volle galop richting poort om daar een blaffende hond te gaan begroeten….hum, dat energiepeil is ook weer snel gevuld.
Samen met de hondjes liep ik vandaag een mooi PR’ke…. 12,6 km met een gemiddeld tempo van 4:54/km…dat is erg ‘snel’ voor mij! Best tevreden!!