Fase 3: Wedstrijdspecifieke voorbereiding

Ik ben er even tussenuit gegaan wat het bijhouden van mijn Runs betreft…de Running Echoes verdwenen een tijdje naar de achtergrond door het vele werk. De loopjes waren er wel, maar werden een beetje aangepast.
De eerste week van Fase 3…hum, deze fase krijgt al meer betekenis, he?? Nu, de eerste week stond ons jaarlijks trainingsweekend van de canicross-club op het programma. Jaarlijks gaan we in groep naar een mooie plek om intensief te trainen. Ook dit jaar ging dit door in het mooie Schleiden in het Eifelgebied. Even een korte check op het weerbericht en we zagen al snel dat we een wit weekend tegemoet gingen. Tijdens de weg ernaartoe sneeuwde het onophoudelijk en zodoende kwamen we een uur later aan dan verwacht. De jaarlijkse briefing was al bijna voorbij.

Omwille van de sneeuw deden we de eerste dag een wandeling met de honden en later die dag een duurloopje van 10 km – zonder hond – langs de weg. Een heerlijk uurtje waar de lopende voetstappen overstemd werden door het gezellige geroezemoes van babbelende lopers. Een andere groep koos ervoor om  de heuvels in te trekken en rustig met de hondjes te lopen.
De volgende dag deden we nog twee loopjes met de hondjes…een lange en een korte omloop. De zon scheen en de meeste sneeuw was letterlijk ‘gesmolten als sneeuw voor de zon’. Toch moesten we op sommige stukken goed oppassen om niet uit te glijden, daar die plekken nog steeds spiegelglad waren.
Een intens weekendje met veel en lekker eten, maar helaas…een tekort aan km’s op ons marathon-schema, want ook tijdens de weekdagen liep ik maar 21 km…ongeveer zo’n 25 km tekort!!