F3W1: restart M-schema

Na de 30K van zondag toch besloten om de marathon nog een kans te geven… niet op 8 april, maar op een later tijdstip.
Excuses zijn er nog genoeg om hem niet te laten doorgaan, maar we passen alvast het schema aan.
Zo hebben we nog een tijd om door de lange duurlopen te spartelen. Deze zijn momenteel nog het probleem, dus…wie weet!! Misschien kunnen we zelfs nog een aantal dagen warmte-stage lopen in Malaga, Tenerife of Lanzarote. Altijd handig om al een beetje geacclimatiseerd te zijn tegen de hogere temperatuur…voor mij een absolute must!!

Dus…we gaan aan de slag om het schema aan te passen en op elkaar af te stemmen. Dit keer met gelijklopende langeafstandstrainingen. We hebben een paar weken uitstel, dus dat betekent op dit moment dat we nog heel wat te plannen. Aangezien ik niets kan veranderen in het schema zelf, maak ik er maar een ouderwets knip en plak-werkje van, waarna ik het schema netjes kopieer. Het gewijzigde schema wordt op een kleurpapiertje afgedrukt, zodat het duidelijk is dat er wijzigingen aangebracht zijn.

Buiten regent het en de temperatuur is weer voor meer dan de helft gedaald. Aangezien we toch een core-training moeten inlassen…iets wat we de laatste tijd een beetje hebben verwaarloosd, gaan we de looptraining ook binnenshuis houden. Niet erg…buiten lopen, zegt me nu absoluut niets!! Dit jaar heb ik er echt last van…wellicht heeft dit te maken met de weinige zonne-uren van afgelopen maanden…ik verlang naar een lentezonnetje. Helaas geeft het weerbericht een andere message weer…het weekend duikt de temperatuur terug onder nul…’s nachts zelfs tot -5°C!! De paarden die net zonder deken staan, mogen de paardendekens nog even terug op. Olée…kunnen we daarna nog een keer naar de wasserette ermee.


Woensdag beginnen we er eindelijk terug aan. Thuisgekomen van stage, hondjes verzorgd, eten, stallen doen, douchen en…dan rond 17 uur een rustig duurloopje van 10 km in zone 2 bij een temperatuurtje van 12°C…best wel warm!! Moeilijk voor te stellen dat de temperatuur terug onder het vriespunt gaat duiken…