F3W2: Een nat duurloopje…

Als we donderdag na een hele dag op het werk naar huis rijden, hebben we er terug zin in…het is een stuk frisser dan gisteren, maar de zon schijnt nog steeds. Een halfuurtje later is het weerbeeld totaal veranderd….het regent pijpestelen!! Paarden binnengezet en….hop….16 km op een loopband zie ik niet zitten, dus…naar buiten, ondanks dat de buienradar in 1 lijn door de regenzone aangeeft. Nu ja…eenmaal aan’t lopen, merk ik dat ‘het binnen altijd erger lijkt dan buiten’…geen watje zijn, maar lopen!!
Het is een rustig loopje in zone 1…het gaat goed, ondanks dat we na een paar km’s al volledig zeiknat zijn. Rond 12 km heb ik het echter gehad…ik twijfel of ik een shortcut ga nemen en bedenk dat 13 km ook mooi is op zo’n pokke-regendag als vandaag. Of….toch maar niet…nog even op de tanden bijten en dan kunnen we er met een ommetje 15 km van maken. Nou ja vooruit….we zijn toch helemaal doorweekt…nog een kleine ronde erbij en we kunnen Garmin terug afkloppen op 16 km. Leuk waren deze laatste km’s niet…
Thuisgekomen ben ik blij dat de paarden al binnen staan en ik ze seffens enkel nog hooi mag gaan brengen, zodat ik nu lekker zalig mijn natte spullen kan uitdoen en zo het bad in kan duiken. Mijn koude spieren zijn me enorm dankbaar hiervoor. Als we even later terug wat opgewarmd zijn, ben ik toch tevreden dat ik mijn 16 km gelopen heb…zo lukt het schema alsnog.