F3W1: de langeduurloop vervroegd…

Ik zie het niet zitten om in het weekend bij -4 à -5°C en een ijzige wind mijn 20 km duurloop te voltooien, daarom dat we deze op vrijdag gaan lopen. Liefst in de voormiddag, maar ik heb echt geen zin om wederom in de ijzige regen te gaan lopen, dus stellen we uit naar namiddag…de buienradar geeft dan droog weer aan.  Bart is er ook bij dit keer. Hij liep van de week 16 km in Amsterdam thv het IJmeer…redelijk vlak en een tempo van 4:54/min…goed doorgelopen dus. Dankzij een rustdag ertussen, is hij ook goed uitgerust…ik daarentegen totaal niet!! Ik presteer het nog steeds niet om 3 dagen na elkaar km’s te malen. De eerste km’s gaan redelijk goed, maar daarna wordt het afzien vanaf 14 km. Ik baal er enorm van…ik probeer mijn hoofd nog boven water te houden, wandel tussendoor….vandaag mag het beetje recuperatie zijn.  Als ik de volgende keren de lange 30+ duurlopen moet doen, ga ik deze eerste via tapering lopen >> eens kijken of dit een verschil maakt, anders hoef ik die marathon echt niet aan te vatten. Thv. de brug Munsterbilzen/Genk/Zutendaal lopen we nog even die lange brug omhoog en denderen hem even later zalig omlaag. Toch nog 2 lichtpuntjes in deze loop >> de brug >> dat lukt en als we 2 uur later terug thuis arriveren, zijn we volledig droog gebleven. Het heeft af en toe een klein beetje gemiezerd, maar dat stoorde totaal niet.  Eigenlijk moeilijk voor te stellen dat het vanavond weer gaat vriezen en sneeuwen. Het is momenteel 10°C.
En inderdaad…de volgende ochtend sneeuwt het, waait er een ijzige oostenwind en ligt de temperatuur gevoelig lager. Bart vertrekt naar de canicrosstraining met Flynn, ik blijf thuis om de paarden terug voor te bereiden op de koude.
Hoe ik morgen mijn km’s moet gaan lopen, weet ik niet, want de motivatie blijft hangen op dezelfde hoogte als de temperatuur buiten.
Zaterdagavond bekijken we dan nog even wat mogelijk is ivm de datum voor de marathon. We komen tot de conclusie dat die niet op dezelfde dag kan worden vastgelegd…ofwel moet Bart werken, ofwel moet ik werken in de eerstvolgende periode.