F3W2: Restart…intervaltraining

Gisteren de hele dag voor school gewerkt…had ook wel zin in een loopje, zeker nadat we in het weekend niet zijn gaan lopen, maar…het werk ging voor!! Door gewerkt tot 11 uur ’s avonds en we konden tevreden naar bed.
Vandaag, dinsdag…een T° van 8°C met een gevoelstemperatuur van 4°C door de stevige wind die het lentezonnetje een beetje van haar eerste warmte beroofd. Eigenlijk hebben we niet veel zin om te gaan lopen, het voelt erg koud aan… maar na een oppep-talkje tegen mezelf, besluit ik te gaan voor een rustig rondje van 10K. Nog even een kort gesprekje met de buurman, die volgende week een nieuw nestje puppy’s verwacht en dan beginnen we eraan. De benen voelen super en na 1K zit het tempo er al stevig in….rustig wordt vervangen door een pittige intervaltraining!! De eerste 5K lopen we aan 5:00/min, hierna volgt een pauze van 500m wandelen. Het tweede interval gaan we een stapje sneller….3K aan 4:53/min. Hier moet ik de laatste 600m echt wel pitsen om dit tempo vol te houden. Ik vind het zelfs moeilijk om de wegen over te steken, daar ik mij nekspieren weeral volledig verkramp en hierdoor moeilijk kan omkijken…geen goede loophouding dus!! Blij dat ik weer 500m mag wandelen. Het volgende intervalletje van 1K gaat dan weer super….nog een tikje sneller nu we op dit pad de wind in de rug voelen. Het lijkt wel of we vliegen. Toch weer blij met het 500m korte stukje wandelend op adem komen. We steken de straat over en mogen nog een kilometertje rennen…gelukkig nog rechtdoor…dus nog steeds wind in de rug….toch zalig, hoor!! Als we de voorlaatste km liepen tegen een tempo van 4:44/min, doen we er nu nog een klein schepje bovenop…4:33/min. Misschien er wel bij vermelden dat we de afgelopen interval-deeltjes met redelijk wat hellingskes liepen, dus nu mogen we profiteren van een stuk bergafwaarts…loopt lekker natuurlijk!! Toch ben ik blij dat ik die laatste km mag afkloppen…raar, hoe afstand relatief is. Het is maar 1 km, maar toch lijkt die 1 km erg lang te duren en tellen we af, als we het tempo er zo inleggen. Het was wel oppassen geblazen, die laatste km. Tis duidelijk spitsuur en het verkeer passeert langs alle kanten. Het lijkt precies moeilijker hiermee rekening te houden, dan als ik gewoon trager loop…het vergt serieus wat concentratie. Wel voel ik me een beetje idioot als ik de laatste meters in een sneltempo – naar mijn gevoel dan toch – een hele resem auto’s, bus en een paar fietsers passeer, terwijl ik 50 m later ineens overga naar het wandelen. Lijkt wel op even heel stoer doen en dan…oeps…het gaat niet meer…dus wandelen!! Vroeger zou ik doorlopen tot ik die file voorbij was, maar nu hou ik me mooi aan het voorgenomen schema….
Je m’ en fous, maar ik ben aan een training bezig. Soms krijg je dan wel eens commentaar van een voorbijganger/fietser in de trend van: ’allee, komaan, he…lopen…niet opgeven….doorgaan, he…of…gaat het niet meer…misschien volgende toch iets trager lopen’. Ach…laat ze maar zeggen ;-).
De laatste 3 km lopen we rustig uit richting home. Toch tevreden dat we gegaan zijn…voelt goed, de wind was er, maar niet storend en de frissere temperatuur was net goed.