F3W2: Cc-training met Flynn

Woensdag…De intervaltrainig van gisteren is nog voelbaar in de benen. Aangezien we toch nog heel wat dingen te doen hebben, komt een rustdag wel van pas. Wel jammer dat het zo’n mooie lentedag is…
Donderdag…’s ochtends lezen we al bij het weerbericht dat de regenzone ons land eerder bereikt, dan oorspronkelijk voorspeld werd. Pfff…dat belooft niets goeds!! Ach, we zien wel wat namiddag brengt…nu moeten we toch eerst les gaan geven, dus laat het maar even regenen. Als we rond 13 uur thuiskomen, is het nog steeds niet gestopt met regenen. Niet dat ik me altijd laat beïnvloeden door slecht weer, maar de laatste tijd heb ik er echt lak aan…dus mijn motivatie zakt weer stevig onder het nulpunt!!
In de latere namiddag stopt het eindelijk met regenen…geen excuses meer, loopkleren aan en hop….vertrekken voor een 10 km…zin of geen zin….let’s go en verder er niet over nadenken.  De benen zijn nog steeds soepel, maar na een 2-tal km kies ik toch voor een padje richting ‘snel thuis’…een opkomend probleempje vereist een pitstopje. Na de pitstop staat er eentje iets te enthousiast tegen de deur te springen. Er is geen ontkomen aan…Meneer Flynn wil mee!! Harnasje aan, elastiek en heupgordel erbij en we vertrekken weer. Ik heb geen zin om in het doorweekte, natte en modderige veld te gaan crossen, dus moeten we even wat meer verharde wegen erbij nemen. Flynn loopt toch altijd op de grasboord, dus voor hem is de beton niet zo’n probleem. Super gemotiveerd schiet hij vooruit en voor ik het weet, vlieg ik mee aan een tempo onder de 4:00/km…gelukkig niet lang, want dat zou ik niet volhouden. Na 5 km tik ik af, zodat we de overige 1,5k rustiger kunnen uitlopen. We hebben een mooi snel rondje gelopen van gemiddeld 4:15/km….dat gaat me weer minstens 2 dagen hersteltijd kosten, maar we hebben ervan genoten. Tijdens het uitlopen, komen we helaas uit op een reanimatie aan de sporthal….een senior deed een hartstilstand tijdens het petanque…Ambulance was er reeds bij, alsook een hele buurt, waarvan je anders niet doorhebt dat er überhaupt mensen wonen in die huizen. Later gehoord dat de man het gehaald heeft. Bij thuiskomst staat ook Maylin te huppelen, maar na een toertje Flynn, zie ik dit niet echt zitten, dus na de verzorging van Flynn lopen we de laatste 3km rustig uit als cooling down.