Lopersdipje of gewoon nood aan een rustmoment…

De laatste maanden toch pittige trainingen achter de rug en heel wat km’s gelopen. Het marathon-seizoen is volop aan de gang…op de verschillende social media zie je nu wel elke week berichten verschijnen van lopers die hier of daar hun marathon gaan lopen of lopers die  – na hun marathon – terug hun volgende aan het plannen zijn. Zelfs de inschrijvingen voor het najaar worden volop gepost. Zelf heb ik er geen gelopen, maar door de vele trainingen afgelopen tijd, voelt het alsof ik nood heb aan een rustmoment…of bevind ik me in ‘een lopersdipje’?? Het is momenteel behoorlijk druk op het werk en heb helemaal geen fut om te gaan lopen. Uiteraard treden na enkele dagen de eerste verschijnselen op van een soort ‘futloosheid’ en ‘down-gevoel’…wellicht heel herkenbaar bij de lopers onder ons. Daar ik 4 daagjes vrij ben, had ik een 30K gepland…trainen op die lange afstanden hoort er voor mij bij, aangezien ik hier nog veel moeilijkheden ondervind, die me in de weg staan me daadwerkelijk in te schrijven voor mijn eerste marathon… lekker faalangstig wezen, noem ik dat!!
Een schema heb ik momenteel niet en schemaloos trainen blijkt niet zo voor mij weggelegd. Sportkleren aan, deur openen en…Up we go…Starten blijkt moeilijker dan gedacht. Elk akkefietje wordt als excuus gebruikt…Ik kan er wel een 10-tal opnoemen, zoals… Pfff, ik heb veel werk, het huishouden moet nodig bijgewerkt worden, de was, de strijk…Oh ja, die opdracht moet verbeterd worden en de punten dringend ingeven…vandaag de paarden poetsen en longeren… Aghhh, ook van die verwoestende buxusrupsen…spuiten deze middag, vooraleer de hele haag eraan is…goh, ik ben toch zo moe….en dan die vervelende wind, regenvlagen en…waar is de zon!!  Hoogdringend tijd dus om de moraal op te krikken….geen 30 km, maar een short run die me weer de voldoening van een loopje geeft…zonder tijd…zonder GPS.