Goodbye April…Hello May…

Wat een maandje, seg….Allereerst beginnen we met het Paasweekend. Jammergenoeg mogen we dit op ons eentje doorbrengen. Bart werken en kids hebben andere plannen. Tja…Misschien kunnen we dan even kijken waar we naartoe kunnen in het groot verlof. Vakantie plannen is altijd leuk.  Paasmaandag…Yes, de uitgestelde bestorming staat op het programma!! Met z’n allen daarheen. Een leuke dag waar ik dan al gelijk de uitnodiging krijg om nog eens een Cc-wedstrijdje mee te lopen in het Nederlandse Helden met Bono. Een kans die we zeker niet laten liggen. Raar, maar waar…we veroveren een tweede plekje op het podium…wie had dat gedacht!? De dag erop is Bart vrij en begeven we ons voor het eerste extratrail-uitstapje van dit jaar richting Trois-Ponts. Helaas werden de 19 km klimmen en dalen een beetje te licht ingeschat, maar het ijsje aan de watervallen van Coo hebben we weer lekker gehad. Ondertussen is wel heel duidelijk geworden dat we die eerste marathon gaan uitstellen. Opnieuw aan het schema beginnen, wil maar niet lukken…Na al die zware wintertrainingen voelt het nu aan om een rustige loopperiode in te lassen.
En dan plots…bijna halfweg april….de intrede van de lente…goh, een prachtig gevoel en onmiddellijk vol loopenthousiasme…we kunnen voor de eerste keer dit jaar lange broek en lange mouwen vervangen door de korte versie van de loopkledij. Op school mochten we onze nieuwe lokalen verwelkomen en er al onmiddellijk les gaan geven. Op 15 april trok ik – samen met mijn broer – richting Lommelse Sahara voor de Sahara City Run… Prachtige Run in een prachtige omgeving, gelopen in een aangenaam gezelschap van vrienden!!

 

En dan….17 april….de zomerse temperaturen doen hun intrede. Was het vorige week nog 12°C, dan stijgt het kwik nu boven de 22°C. Het lichaam krijgt maar weinig respijt te acclimatiseren…laat staan goed te functioneren als we zondags de 10 miles in Antwerpen aanvatten. Eind april mocht ik mee uitbreken met de hogeschool PXL en – samen met de studenten ouderenzorg – voor allerlei simulaties zorgen op een veldhospitaal na een evacuatie omwille van een gaslek. Een zeer koude dag, volledig in contrast met het voorbije weekend, maar het aangename enthousiasme in mijn groepje maakte alles goed!! En dan last, but not least…sloten we af met het heropnemen van de core-trainingen.

Plannen voor Mei??
Nou…nieuwe lactaattesten en een nieuw schema voor de marathon van Valencia. Dit keer op tijd inschrijven, zodat we niet tot de laatste moment gaan twijfelen of we wel of niet meedoen…doorzetten dit keer!! Eventueel nog een enkele lange duurloop en inschrijven voor de 1/2 marathon in Stockholm….eigenlijk gewoon doen, alsook de 1/2 marathon van Valencia in Oktober. Corestability en de eetgewoonten terug onder de loep nemen. Stilaan het paardrijden terug opnemen…
Meimaand, Examenmaand, dus….verbeteren staat bovenaan het programma… Nou…werk genoeg, dus!!